MY KTEO

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για την εμφάνιση του κορωνοϊού στην Εύβοια


Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας με αφορμή την εμφάνιση του  2019-nCoV ή Covid-19 στη χώρα μας και στην περιφέρειά μας επισημαίνει πως είναι καιρός να μιλήσουν οι ειδικοί
επιστήμονες και να ενημερώσουν το μαθητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό της περιοχής μας με τρόπο έγκυρο και έγκαιρο.
Οι αρμόδιοι φορείς : Υπουργείο , Δήμοι , Περιφέρεια να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες των ειδικών για την προστασία του μαθητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού και  κατ’ επέκταση του κοινωνικού συνόλου.
Ο πανικός και η παραπληροφόρηση είναι ο χειρότερος σύμβουλος για όλους μας.
Χρειάζεται να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην πρόληψη που αφορά την ατομική υγιεινή, τον καθαρισμό και απολύμανση των χώρων, των επιφανειών και των αντικειμένων. Για αυτό το σκοπό κρίνεται απαραίτητη  η πρόσθετη αύξηση των κονδυλίων στις σχολικές μονάδες για προμήθεια των υλικών που προτείνουν οι ειδικοί.
Είναι ευκαιρία η Πολιτεία να σκύψει στα ζητήματα της πρόληψης που αφορούν ευαίσθητες ομάδες , όπως είναι οι μαθητές των σχολείων της χώρας.
Όπως έχουμε επισημάνει εδώ και χρόνια υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στις κτηριακές υποδομές των σχολείων της περιοχής που δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.
Ο Σύλλογος από καιρό έχει κάνει παρεμβάσεις στους αρμόδιους τοπικούς φορείς και ζητά συνάντηση με τους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη της Στερεάς Ελλάδας.
Επίσης για προληπτικούς λόγους ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας αναστέλλει για τον μήνα Μάρτιο την λειτουργία των ομάδων του που φιλοξενούνται σε σχολικούς χώρους.