MY KTEO

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Προσοχή στον «πυρετό καμπίνας» μέσα στα σημεία εγκλεισμού – Θα διαλύσει οργανισμούς και ψυχές

Ο εγκλεισμός, που αποφασίζει η κυβέρνηση, μέσα στα σπίτια μας για άγνωστο χρονικό διάστημα, μπορεί να εξελιχθεί τραγικά.
Για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις αυτές τις ημέρες, οφείλεις να κρατάς το μυαλό σου υγιές,
συμβουλευτήκαμε την ψυχολόγο Venice McIntyre.
  • Ξεκίνα μία σταθερή ρουτίνα. Το μυαλό δεν αρκεί να απασχολείται. Πρέπει να γνωρίζει ότι πρόκειται να απασχοληθεί με συγκεκριμένα πράγματα συγκεκριμένες ώρες. Δημιούργησε λοιπόν μία σταθερή ρουτίνα. Διάλεξε τις ώρες που θα διαβάσεις ένα βιβλίο, θα κάνεις γυμναστική, θα μαγειρέψεις ή και θα παίξεις ένα video game. Κράτα το μυαλό απασχολημένο.
  • Αποδοχή της κατάστασης. Είναι η καθημερινή άσκηση του νου. Καλείσαι να συνειδητοποιήσεις ότι το φαινόμενο του κορονοϊού είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο δεν προκαλεί κυρώσεις σε εσένα προσωπικά αλλά σε κάθε άνθρωπο πάνω στον πλανήτη. Όσο γρηγορότερα το μυαλό συνειδητοποιήσει την κατάσταση, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσει να προσαρμοστεί σε αυτή. Είμαστε μαθημένοι να προσαρμοζόμαστε ως όντα, αλλά αυτό θα λειτουργήσει μόνο με την ολοκληρωτική αποδοχή.
  • Άλλαξε την διαρρύθμιση των πραγμάτων. Δεν λέμε να ξεκινήσεις να μετακινείς έπιπλα. Όμως όσα λιγότερα πράγματα έχει ένα σπίτι, τόσο λιγότερο νιώθεις ότι σε πνίγει. Ξεκάθαρισε στοίβες βιβλίων, ξεφόρτωσε ράφια από άχρηστα πράγματα, μείνε σε χώρους που σε κάνουν να νιώθεις ασφαλής και σου προσφέρουν άπλα.
  • Διατηρήστε επαφή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Η τεχνολογία βοηθάει σε αυτό. Messenger, Skype, Viber και ένα άλλα σωρό, βοηθούν στο να διατηρήσεις επαφή. Αντιμετώπισέ το σαν να πήγαινες για καφέ με έναν φίλο. Πάρε κυριολεκτικά τον καφέ σου και κάτσε μπροστά από την οθόνη. Δεν είναι μόνο η κουβέντα που μας κάνει και αισθανόμαστε ωραία αλλά και οι διαπροσωπικές επαφές γιατί έχουμε μάθει να οργανώνουμε κοινωνίες. Ας μην απαξιώνουμε το γεγονός ότι η τεχνολογία μας βοηθάει να διατηρήσουμε την επαφή αυτή. Να μιλάς με τους ανθρώπους που θέλεις.