MY KTEO

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2013 και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου δικτύου της Χώρας, σε συνεργασία με τα συμβουλευτικά κέντρα των Δήμων, τους Ξενώνες φιλοξενίας.
Από τον Απρίλιο του 2016, λειτουργεί και με Προγραμματική Σύμβαση με τους φορείς της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), οι οποίοι φορείς από κοινού υλοποιούν τη δέσμη των Οριζοντίων Παρεμβάσεων, στο πλαίσιο συνεργασίας των συμβαλλομένων μερών για τον αυτό σκοπό και με την τηλεφωνική γραμμή πανελλαδικής εμβέλειας SOS 15900 που προσφέρει συμβουλευτική σε γυναίκες θύματα βίας.
Στο χρονικό διάστημα λειτουργίας του, το συμβουλευτικό κέντρο έχει δεχθεί σημαντικό αριθμό γυναικών με αιτήματα κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής συμβουλευτικής καθώς και αιτήματα φιλοξενίας σε ξενώνες.
Η βία κατά των γυναικών σε οποιαδήποτε μορφή, σεξουαλική, συναισθηματική, σωματική ή ψυχική, δεν είναι προνόμιο στις τριτοκοσμικές χώρες. Συμβαίνει ανεξαρτήτως δημοκρατικού ή απολυταρχικού καθεστώτος.
Ο θύτης και το θύμα δεν κατηγοριοποιούνται αναλόγως της υπηκοότητας τους. Παράλληλα, η σιωπή οδηγεί αυτόματα στην συνενοχή και στην διαιώνιση της.
Με την σιωπηρή αποδοχή της βίας, γινόμαστε και εμείς βίαιοι. 
Η βία μας αφορά όλους.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Δημοτικό Κατάστημα Βασιλικού - οδός Αγ. Παντελεήμονος & Πολυτεχνείου - 8:00π.μ έως 4:00μ.μ.
τηλ.: 22213 51826 & 51827 και E-mail : skg.xalkideon@dchalkideon.gr
Πανελλαδικής εμβέλειας 24ώρη τηλ. γραμμή SOS : 15900 και E-mail : sos15900@isotita.gr

«Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων», από 30.11.2015, υλοποιείται στο πλαίσιο της Ενταγμένης Πράξης «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Χαλκιδέων», στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) «Στερεά Ελλάδα», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).