MY KTEO

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Γεωργαλάς: Άδικη η επίθεση του Καθαροσπόρη στην Περιφέρεια


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων της Τετάρτης ο Βασίλης Καθαροσπόρης έριξε ευθύνες για κάποια έργα και κακοτεχνίες στην Περιφέρεια. Αυτό βρήκε αντίθετο τον πρώην Αντιδήμαρχο Νέας Αρτάκης Νίκο Γεωργαλά ο οποίος χαρακτήρισε την
«επίθεση» άδικη:

Προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρώην Αντιδήμαρχος έργων και νυν Αρχηγός της ελάσσoνος αντιπολίτευσης, Λύση Τώρα, κατηγόρησε την Περιφέρεια για κακοτεχνίες, για έργα για τα οποία ουδεμία ευθύνη είχε και έχει. Τα σοβαρά κατασκευαστικά λάθη της μελέτης του έργου τα έκανε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλκιδέων που επόπτευε σαν αρμόδιος Αντιδήμαρχος την κατασκευή του ταρτάν στο γήπεδο Νέας Αρτάκης, η μελέτη δεν προέβλεπε την απορροή υδάτων και πολλά άλλα βασικά τεχνικά στοιχεία. Από το ράβε ξήλωνε το κόστος του έργου εκτοξεύτηκε. Ο πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου και υπεύθυνος έργων, προσπάθησε πολλές φορές να ρίξει την ευθύνη στην Περιφέρεια για τα έργα που έκανε στην πόλη μας, οι κατηγορίες του βέβαια έπεσαν στο κενό.
Σαν πρώην Αντιδήμαρχος Νέας Αρτάκης δεν μπορώ να μην μιλήσω και να πω για το τι ακριβώς έγινε και να μην πω την αλήθεια για τις έωλες καταγγελίες, και δεν μπορώ για τους ανθρώπους που βοήθησαν τον τόπο μου, όχι μόνο ν΄ αποκαλύψω τις ανακρίβειες που άδικα αναφέρθηκαν, όμως μου δίνει και την ευκαιρία, επειδή γνωρίζω ακριβώς τα γεγονότα βήμα, βήμα να τους αποκαλέσω ευεργέτες μας, τον Κώστα Μπακογιάννη, το Φανή Σπανό και τον Γιώργο Κελαϊδιτη.
Θα κάνω ένα σύντομο ιστορικό των έργων, όλα άρχισαν πριν 3,5 Χρόνια όταν ενημέρωσα το Γιώργο Κελαϊδίτη ότι υπάρχει 12 χρόνια στα συρτάρια του Δήμου μια μελέτη που αφορά την ανάπλαση της παραλίας Νέας Αρτάκης, και εάν μπορεί να ενημερώσει τον περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη, για την χρηματοδότηση του έργου (τ’ οποίο και αυτό προσπάθησε να δυσφημίσει ο τότε Αντιδήμαρχος έργων, όμως σε λίγο , ολοκληρώνεται και θα μιλήσει ο λαός της Αρτάκης, για την ποιότητα του έργου και για το δήθεν φαραωνικό έργο απορροής των ομβρίων το οποίο απεδείχθη από ειδικούς ότι δεν χρειάζεται ) .Ο Γιώργος Κελαϊδιτης τους ενημέρωσε και το είδαν θετικά, μας ενημέρωσαν ότι θα κάνουν μια συγκέντρωση με όλους του μαζικούς φορείς της Αρτάκης στο καφέ VISTA για να συζητήσουμε για τα έργα που θα τους προτείνουμε και θα μας ενημερώσουν επίσημα ποια μπορούν να χρηματοδοτηθούν, τελικά ήρθαν εκεί 10 σύλλογοι και σχεδόν όλοι οι τότε Νομαρχιακοί σύμβουλοι, στην συνάντηση αυτή ζήτησα επίσημα από τον περιφερειάρχη να χρηματοδοτήσει 4 έργα, υπ´ όψιν ότι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε Περιφερειάρχης για την πόλη μας. Ζήτησα από τον περιφερειάρχη, την χρηματοδότηση ανάπλασης της παραλίας μας προϋπολογισμού 550.000 ευρώ, μας είπαν εντάξει.
Ζητήσαμε να ασφαλτοστρωθεί ο κεντρικός δρόμος από του Μαντέσκα μέχρι το Γήπεδο και μέχρι τον Κολοβρέχτη μας είπαν εντάξει.
Ζητήσαμε ν’ αντικαταστήσουν το χόρτο στο Γήπεδο που είχε κατεστράφη προϋπολογισμού 80.000 ευρώ μας είπαν εντάξει.
Ζητήσαμε την κατασκευή με τσιμεντένια μπλόκια το δυτικό βραχίονα του νέου λιμανιού που σήμερα είναι με πέτρες, την πυρασφάλεια και την εκβάθυνση του νέου λιμανιού , εκεί μας είπε ο περιφερειάρχης, ναι στην χρηματοδότηση, όμως την μελέτη θα πρέπει να την κάνει ο ΟΛΝΕ, η μελέτη ήταν μια δύσκολη διαδικασία προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ που την τελειώσαμε πριν 3 μήνες.
ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Η ανάπλαση της παραλίας ολοκληρώνεται.
Το χόρτο στο γήπεδο έγινε, ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, το έργο μας το παρέδωσε τέλειο και το γνωρίζουν οι αθλητικοί Σύλλογοι της Νέας Αρτάκης.
Την Ασφαλτόστρωση την έκανε
Την Μελέτη του Νέου Λιμανιού την παρέδωσε ο ΟΛΝΕ προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.
Και επιπλέον η Περιφέρεια αποφάσισε την χρηματοδότηση ανάπλασης του έργου Δασύλλιο Νέας Αρτάκης, κάτω από τα καφέ Πασατζιο, Βουτσάς με 260.000 ευρώ, τώρα η περιφέρεια ολοκληρώνει τα τεύχη δημοπράτησης και το έργο αυτό πολύ γρήγορα θα ολοκληρωθεί.
Με την ολοκλήρωση τον έργων της περιφέρειας και του δήμου η πόλη μας θα γίνει μια ΝΕΑ, ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ, ΑΓΝΩΡΙΣΤΗ, ήδη τα πρώτα αποτελέσματα του έργου στην παραλία είναι εμφανή.