MY KTEO

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Χαρδαλιάς για κορωνοϊό: Περιμένουμε κορύφωση από τα μέσα μέχρι τα τέλη Απριλίου

Κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού εντός του Απριλίου, αναμένει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», ο κ. Χαρδαλιάς, ερωτηθείς πότε εκτιμά ότι θα έρθει
η κορύφωση της πανδημίας και η μετέπειτα κάμψη της, απάντησε «Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, περιμένουμε την κορύφωση εντός του Απριλίου. Από τα μέσα μέχρι τα τέλη. Ως εκ τούτου, το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και περιμένουμε την απόλυτη συμμόρφωση των πολιτών. Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο χαλάρωσης. Υπενθυμίζω κάτι βασικό: ό,τι κάνουμε σήμερα καταγράφεται αριθμητικά στην επιδημία μετά από δύο εβδομάδες».
Όσο για το ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ο κ. Χαρδαλιάς, δηλώνει πώς η μεγαλύτερη αγωνία του είναι να αντέξει το ΕΣΥ. «Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να νοσήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι και, σε κάθε περίπτωση, όχι ταυτόχρονα», αναφέρει χαρακτηρισρτικά.
Στην ερώτηση που δέχεται συχνά και είναι το «πότε θα τελειώσει όλο αυτό», ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, επισημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι «για να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα». «Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε δευτερόλεπτο. Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι το πρώτο κρίσιμο κρας τεστ. Το πρώτο. Το τονίζω σε κάθε τόνο, καθώς δεν πρέπει να θεωρηθεί πως η περιπέτεια στην οποία έχει μπει η πατρίδα μας θα τελειώσει σύντομα», επισημαίνει ο κ. Χαρδαλιάς.