MY KTEO

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τους ΟΤΑ

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει φροντίσει οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό, συμπεριλαμβανομένης και της απαγόρευσης
κυκλοφορίας.
Όπως είπε οι βασικές υπηρεσίες τους δεν θα σταματήσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες. Συγκεκριμένα θα λειτουργεί η καθαριότητα, η πολιτική προστασία, η δημοτική αστυνομία, οι επόπτες υγείας κ.α. Πρόσθεσε ότι πρέπει να ενθαρρύνονται οι πολίτες πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με το δημόσιο ηλεκτρονικά.

Επίσης, ο υφυπουργός, ανακοίνωσε πως με εγκύκλιο του ΥΠΕΣ αναβαθμίστηκε το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για τους πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Έτσι θα μπορούν  να διεκπεραιώνονται οι εργασίες τους, ακόμα και οι προμήθειες από σούπερ μάρκετ μέσω δημοτικών υπαλλήλων.
«Οι δημοτικές αρχές οφείλουν να φροντίσουν να μην βρίσκεται κανένας άστεγος στο δρόμο αυτές τις δύσκολες ώρες» υποστήριξε. Πρόσθεσε ότι θα γίνεται η διανομή από τα συσσίτια μόνο  κατ’ οίκον. Οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι επιφορτισμένοι και για τους Ρομά, να ενημερωθούν και να προστατευθούν.