MY KTEO

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός -απαγόρευση κυκλοφορίας: Τουλάχιστον έως το Μάιο -Το σενάριο του καλοκαιριού

Τουλάχιστον έως το Μάιο θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες  από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες που προέρχονται από πρόσωπο το οποίο έχει κομβικό ρόλο στο θέμα των μέτρων,
«αφενός έχουμε μπροστά μας το Πάσχα και στη συνέχεια την Πρωτομαγιά (σ.σ. πέφτει Παρασκευή και είναι τριήμερο), ημέρες κατά τις οποίες πολλοί θα θελήσουν να ταξιδεύσουν στα χωριά τους, με αποτέλεσμα να διασπείρουν τον ιό και αφετέρου σε αυτό το διάστημα η Επιτροπή των επιστημόνων υπό τον κ. Τσιόδρα ευελπιστεί ότι η καμπύλη διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα θα έχει πάρει την κατιούσα».
Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνέχιση της απαγόρευσης κυκλοφορίας έχει αφήσει πολλές φορές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ χθες ο Άδωνης Γεωργιάδης ήταν πιο συγκεκριμένος: «Τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας δεν θα είναι μέχρι τις 6 Απριλίου. Θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο. Έως ότου μας πουν οι λοιμωξιολόγοι ότι νικήσαμε τον ιό», είπε. Λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων , απαντώντας σε ερώτημα σε σχετικά με την Ιταλία όπου παρατηρείται επανάκαμψη των κρουσμάτων κορωνοϊού, στο ίδιο μήκος κύματος, υποστήριξε ότι «είναι σίγουρο ότι όταν αψηφήσουμε τον εχθρό θα μπει σίγουρα στο σπίτι μας. Αν για λίγο χαλαρώσεις θα σου επιτεθεί με μανία. Οποιαδήποτε χαλάρωση στα μέτρα, μπορεί να φέρει τέτοια αποτελέσματα. Γι’ αυτό κρατούνται πολύ καιρό τα μέτρα», πρόσθεσε.