MY KTEO

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Ξεκίνησε χθες η Εθελοντική αιμοδοσία στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Τις δυνάμεις τους ενώνουν η Π.Ε. Εύβοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας-Γ.Ν.-Κ.Υ.Καρύστου-Γ.Ν.-Κ.Υ.Κύμης και κάνουν έκκληση στο κοινό για την αντιμετώπιση της δραματικής μείωσης αποθεμάτων αίματος των τελευταίων ημερών.




Σε εναρμόνιση με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, με σκοπό τη διευκόλυνση της πρόσβασης των εθελοντών αιμοδοτών και ακολουθώντας αυστηρά μέτρα προστασίας, από σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 και σε καθημερινή βάση θα πραγματοποιούνται αιμοληψίες από το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 08:30 μέχρι τη 13:00,στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου Π.Ε. Εύβοιας, Λ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα.

Από νωρίς χθες στο Αμφιθέατρο ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης ο οποίος δήλωσε στο eviatop: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τα Νοσοκομεία της Περιφέρειάς μας, να οργανώσει χώρους στους οποίους θα μπορούν να εισέρχονται οι εθελοντές αιμοδότες, προκειμένου να ενισχυθεί η μεγάλη ανάγκη που υπάρχει αυτή τη στιγμή για να αυξήσουμε τα αποθέματα αίματος σε εθνικό επίπεδο. Απευθύνουμε λοιπόν μια πολύ σημαντική έκκληση ότι ο κόσμος πρέπει να εκμεταλλευτεί τις επόμενες αυτές μέρες, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που υπάρχει καθώς αυτός ο λόγος μετακίνησης θα γίνει αποδεκτός από τις Αρχές να έρθει στα κέντρα που υπάρχουν όπως στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Περιμένουμε λοιπόν, μέσα στις επόμενες εβδομάδες αυτόν τον μαραθώνιο συλλογής αίματος, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας. Σας περιμένουμε όλους».

Και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης ήταν στο Αμφιθέατρο και μαζί με την επισκέπτρια Υγείας Ελένη Κουτρή προμήθευσαν μάσκες σε εθελοντές αιμοδότες αλλά και σε όσους χρειάζονταν. Σε δηλώσεις του στο eviatop, τόνισε ο Διοικητής πως «μετά και από καλή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Στερεάς Ελλάδας, οργανώσαμε εξωτερική αιμοδοσία, εκτός του χώρου του Νοσοκομείου. Τα αποθέματα σε αίμα τελειώνουν, πρέπει να είμαστε όλοι ευαισθητοποιημένοι για αυτό το ζήτημα, έτσι λοιπόν, με την συνεργασία της Περιφέρειας δημιουργήσαμε αυτό τον χώρο για να μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες να έρθουν για αιμοδοσία εκτός του χώρου του Νοσοκομείου. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας, με σύνεση και σεβόμενοι τα μέτρα ατομικής προστασίας που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση να έρθουν να συνεισφέρουν για τον συνάνθρωπο εδώ, στο Μέγαρο της Περιφέρειας και στο Αμφιθέατρο, είμαστε καθημερινά από τις 8.30 μέχρι τη 1 το μεσημέρι και εφόσον δούμε κινητοποίηση του κόσμου, θα συνεχίσουμε και θα παρατείνουμε τις ώρες λειτουργίας και ελπίζω όλοι να συνεισφέρεται για τον συνάνθρωπό μας».
Με την σειρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κώστας Μπακομήτρος δήλωσε στο eviatop ότι «Βρισκόμαστε σε μία πολύ μεγάλη δοκιμασία που μας αφορά όλους, πολιτεία και πολίτες. Χρειάζεται υπευθυνότητα και ψυχραιμία. Σαν Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος συμμετέχουμε στον εθνικό σχεδιασμό, συντονισμένοι με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος από σήμερα ξεκινά σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες, δίνοντας έναν χώρο ουδέτερο, που αν μη τι άλλο για ψυχολογικούς λόγους είναι πιο προσελκύσιμος από ότι στα νοσοκομεία και κάνω έκκληση προς όλους τους συμπολίτες, τους εθελοντές επειδή η πατρίδα μας αυτή τη στιγμή περνάει μια μεγάλη κρίση στο θέμα της υγείας, υπάρχει έλλειψη αίματος, να προσπαθήσουν να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους, να τους έχουμε δίπλα μας με σκοπό να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό μας ή και τον εαυτό μας ακόμη αν χρειαστεί».