MY KTEO

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ο φαρμακοποιός Κώστας Μπαϊμπάκης στο Eviatop: Θέλουμε να ισχύσει το συνεχές ωράριο στα Φαρμακεία

Φάρμακα, γάντια, μάσκες αντισηπτικά και οινόπνευμα έχουν τεράστια ζήτηση και μόνο αυτά αγοράζουν πλέον οι καταναλωτές από τα Φαρμακεία, γι΄αυτό και παρατηρείται μείωση του τζίρου τους. Το Eviatop επικοινώνησε με τον φαρμακοποιό Κώστα Μπαϊμπάκη, ο οποίος τόνισε πως «η
πτώση του τζίρου αυτή τη στιγμή είναι της τάξης του 30%-40%. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός του ότι ο κόσμος αγοράζει μόνο φάρμακα, γάντια, μάσκες αντισηπτικά και οινόπνευμα και όχι παραφάρμακα και καλλυντικά. Είναι βέβαια λογικό, αφού δεν υπάρχουν χρήματα αφού πολλοί είναι αυτοί που έχουν προμηθευτεί τρόφιμα για δύο μήνες!»

Σε ότι αφορά στις ελλείψεις σε αντισηπτικά τόνισε πως υπάρχει έλλειψη αυτή τη στιγμή, αλλά από τις επόμενες ημέρες η αγορά θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και τα εργοστάσια θα προσαρμόσουν την παραγωγή στη ζήτηση γάντια μάσκες και αντισηπτικά και οινόπνευμα. Ξεκάθαρος ο κ. Μπαϊμπάκης στο ότι όλοι σε κλειστό χώρο πρέπει να φοράνε μάσκα και γάντια γιατί δεν γνωρίζουν αν νοσούν: «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι όταν μπαίνει στο Φαρμακείο, σε σούπερ μάρκετ και σε οποιοδήποτε κλειστό χώρο, εκτός βέβαια από το σπίτι του, θα πρέπει να φοράει γάντια και μάσκα. Από όσους μπαίνουν στο Φαρμακείο μόνο το 40% μέχρι στιγμής το τηρεί αυτό. Κανείς δεν ξέρει αν έχει τον ιό. Μπορεί να τον έχει, να μην έχει συμπτώματα και τον μεταδώσει. Η πλειοψηφία αυτών που δεν φορούν γάντια και μάσκα ανήκει στην τρίτη ηλικία. Οι οποίοι προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μόνο αν έχουμε νεκρό στη Χαλκίδα από τον κορονοϊό θα το συνειδητοποιήσουν. Θεωρητικά είναι σωστό να μη φοράς μάσκα. Πρακτικά όμως είναι παρακινδυνευμένο να κυκλοφορείς χωρίς γάντια και μάσκα σε Φαρμακείο και σούπερ μάρκετ.» Όπως είπε ο κ. Μπαϊμπάκης οι φαρμακοποιοί πασχίζουν να ισχύσει το συνεχές ωράριο στα Φαρμακεία, αφού μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, τα απογεύματα η δουλειά θα μειωθεί κατά πολύ.

Σε ότι αφορά στην προστασία των φαρμακοποιών από τον ιό, τόνισε πως φοράνε γάντια και μάσκες, στο δικό του Φαρμακείο έχει τοποθετήσει Plexiglass στους πάγκους και συνεργείο απολυμαίνει το χώρο μέρα παρά μέρα. Σε περίπτωση βέβαια που υπάρξει νεκρός στη Χαλκίδα από τον κορονοϊό, «τότε θα κατεβάσουμε ρολά και θα εξυπηρετούμε τον κόσμο μέσα από τα ρολά» κατέληξε ο κ. Μπαϊμπάκης.