MY KTEO

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Γιάννης Τσούρτος στο Eviatop: Τηρούν αυστηρά τα μέτρα κάτοικοι και επαγγελματίες της Κοινότητας Ανθηδώνας


Τηρούν αυστηρά τα μέτρα κάτοικοι και επαγγελματίες της Κοινότητας Ανθηδώνας, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο Eviatop ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Τσούρτος:
"Από την 1η μέρα οι  επαγγελματίες τηρούν αυστηρά τα μέτρα και σε λειτουργία παραμένουν
μόνο 3 καταστήματα τροφίμων, 1 φαρμακείο και 1 cafe deliveri. Αυστηρά τηρούν και κάθε μέρα περισσότερο τα μέτρα και οι δημότες και υπάρχουν μόνο επείγουσες και κατ εξαίρεση μετακινήσεις κυρίως για θέματα υγείας και εργασίας. Έχουν απολυμανθεί με ευθύνη της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Χαλκιδέων κοινόχρηστοι κοινοτικοί χώροι (πλατείες, παιδική χαρά, κέντρο). Αυστηρά τηρήθηκε και από την εκκλησιαστική επιτροπή του πολιούχου μας Αγίου Αθανασίου η οδηγία και έτσι οι πιστοί προσεύχονται από το σπίτι. Στην κοινότητα λειτουργεί  μόνο το γραφείο προέδρου για κατ' επείγουσες περιπτώσεις εξυπηρέτησης δημοτών  κυρίως ατόμων που δεν μπορούν να εκτυπώσουν μια βεβαίωση για κατ εξαίρεση μετακίνηση και δεν έχουν πρόσβαση σε χρήση sms.

Στην υπάλληλο  του γραφείου και ανταποκρίτρια του ΟΓΑ έχει δοθεί άδεια (και σε συνεννόηση εξυπηρετεί έκτακτα θέματα ΟΓΑ τηλεφωνικά). Τέλος έχουν ενημερωθεί τόσο τηλεφωνικά αλλά και μέσω email οι πρόεδροι των οικιστικών συλλόγων της περιοχής Στεφάνι, Αγιου Φανουρίου, Ακτής Βοιωτίας, Πολιτείας Βουλευτών Σκροπονερίου, και τους έχει  ζητήθει να επικοινωνήσουν με τα μέλη τους για αυστηρή τήρηση των μέτρων και αποφυγή άσκπων μετακινήσεων.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μου με τον Αστυνομικό Δ/ντη Εύβοιας ζήτησα συχνότερη ή δυνατόν συνεχή περιπολία στην περιοχή. Η κοινότητα παρακολουθεί καθημερινά  τις οδηγίες της πολιτείας  και ενημερώνει συνεχώς τους δημότες με κάθε τρόπο. Ευχαριστώ τους δημότες για την κατανόηση και την εφαρμογή των οδηγιών και  είμαι στην διάθεση τους όλο το 24ωρο στο τηλ.6987955087"