MY KTEO

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

H Aκολουθία των A΄ χαιρετισμών στον I. Nαό Aγίας Mαρίνης Χαλκίδος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμφωνα με την καθιερωμένη εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκαν την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, οι Α΄ Χαιρετισμοί προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγ. Μαρίνης Χαλκίδος.





Στην ιερά Ακολουθία χοροστάτησε, έψαλλε τους Χαιρετισμούς και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, το οποίον πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Σταυροφόρος-Οικονόμος Αντώνιος Αντωνίου, ο Πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης και ο Διάκ. Ευγένιος Τσάλλας.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα χαρίσματα της Παναγίας, όπως αυτά αναφέρονται και ψάλλονται στους ύμνους της ιεράς ακολουθίας των Χαιρετισμών, τόνισε ότι η Θεοτόκος, ως υπέρμαχος στρατηγός και προστάτις λυτρώνει τους πιστούς από προσβολές και εισβολές και προσκάλεσε τους πιστούς να μένουν πιστοί στην προστασία της Παναγίας και την σωτηρία που χαρίζει σε όλους ο Υιός της και Θεός μας, Ιησούς Χριστός μέσα από την Θεία Κοινωνία.
Πολλοί ευλαβείς ενορίτες προσήλθαν για να συμπροσευχηθούν και να ικετεύσουν την Κυρία των Αγγέλων, μαζί και με τους δυσκολεμένους και ανήμπορους, οι οποίοι συμμετείχαν δια του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο οποίος μετέδωσε απευθείας την Ιερά Ακολουθία.