MY KTEO

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ανοίγουν τα Φροντιστήρια στις 11 Μαΐου-Τι δήλωσε στο Eviatop ο πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών φροντιστών Εύβοιας Παναγιώτης Παπαφράγκας


Ανοίγουν τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης στις 11 Μαΐου τα οποία θα πρέπει και αυτά να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Υπουργείου και του ΕΟΔΥ. Το Eviatop επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου εκπαιδευτικών φροντιστών Εύβοιας Παναγιώτη Παπαφράγκα, ο οποίος τόνισε πως οι
δομές θα είναι απόλυτα ασφαλείς για τους μαθητές και τους καθηγητές:
"Σύμφωνα με το σχέδιο επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών του Υπουργείου Παιδείας, τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης θα ανοίξουν την Δευτέρα 11 Μαΐου με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι μετά από ένα μήνα περίπου θα δώσουν Πανελλήνιες Εξετάσεις. Στις 18 Μαΐου θα λειτουργήσουν και τα τμήματα των υπολοίπων τάξεων Α’ και Β’ Λυκείου όπως και του Γυμνασίου.
Από τις 11 Μαρτίου που διέκοψαν την λειτουργία τους έως και την μεθεπόμενη Δευτέρα που θα επαναλειτουργήσουν, τα φροντιστήρια σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ώριμα τεχνολογικά, ευέλικτα ως μικρές δομές εκπαίδευσης, προσαρμόστηκαν αμέσως και διατήρησαν την επαφή με τους μαθητές τους μέσω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, της ανάθεσης εργασιών, της καθοδήγησής τους στη μελέτη τους.
Έτσι, η επόμενη ημέρα μας βρίσκει περισσότερο έμπειρους και εξοικειωμένους να υλοποιήσουμε τη σύσταση του υπουργείου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Παράλληλα θα αναδιατάξουμε τους χώρους μας, θα μεταβάλλουμε το ωρολόγιο πρόγραμμά μας, θα μειώσουμε όπου χρειάζεται τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα και θα εργαστούμε καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας ώστε να ανταποκριθούμε πλήρως στο έργο μας.
Η ελληνική οικογένεια να είναι σίγουρη ότι με αίσθημα ευθύνης και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου και του ΕΟΔΥ, οι δομές μας θα είναι απόλυτα ασφαλείς για τους μαθητές, τους καθηγητές και κατ’ επέκταση για την κοινωνία μας."