MY KTEO

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου – ΚΥ Κύμης: Συμβολική κινητοποίηση στο προαύλιο του Νοσοκομείου Κύμης, στις 13:00



Συμβολική κινητοποίηση στο προαύλιο του Νοσοκομείου Κύμης, στις 13:00
Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε μια τραγική κατάσταση όπου αποδεικνύεται καθημερινά η αξία της αποκλειστικά Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας. Αποδεικνύεται άλλη μια φορά πως η ιδιωτική υγεία, για την οποία τόση κουβέντα και επενδύσεις έχουν γίνει, είναι απλησίαστη για έναν εργαζόμενο, για μια
λαϊκή οικογένεια, πως δε συμβάλει ουσιαστικά στην  καταπολέμηση της πανδημίας καθώς παρέχεται με βάση τις οικονομικές δυνατότητες των ασθενών και ανταγωνιστικά σε ένα επιστημονικά καταρτισμένο κεντρικό σχέδιο.Επιβεβαιώνεται πόσο δίκιο έχει ο Σύλλογος μας και δεκάδες άλλα Σωματεία Υγειονομικών, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) που διαχρονικά παλεύουμε για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια για όλους, ενάντια στους "ανθυγιεινούς" – αντιλαϊκούς σχεδιασμούς όλων των ως τώρα κυβερνήσεων.
Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι εμπόλεμη και σε αυτή οι υγειονομικοί των Δημόσιων Νοσοκομείων είμαστε στην πρώτη γραμμή! Μάλιστα, αυτή τη στιγμή πάνω από το 10% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι υγειονομικοί ενώ πάνω από 300 συνάδελφοι βρίσκονται σε καραντίνα.
Δεν βάζουμε σε «καραντίνα» τη δράση μας!
Διεκδικούμε «όπλα» για να υπερασπιστούμε την Υγεία του λαού!
Είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ)! Οι εκκλήσεις που γίνονται σε διάφορα Νοσοκομεία της χώρας, για οικονομία στα ΜΑΠ, για ράψιμο μασκών και χρήση αντισηπτικών αντί για γάντια, είναι επικίνδυνες τόσο για εμάς τους υγειονομικούς, όσο και για τους ασθενείς.
Οι συνεχείς επικλήσεις στην αναγκαία ατομική ευθύνη, δε μπορούν να κρύψουν τις διαχρονικές ευθύνες όσων κυβέρνησαν και έφεραν τα Δημόσια Νοσοκομεία σε αυτή την κατάσταση, ούτε τις ευθύνες της σημερινής Κυβέρνησης για τη μη έγκαιρη, έστω και τώρα, λήψη μέτρων για την αποφασιστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας εν μέσω της πανδημίας.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δε μένουμε σιωπηλοί!
Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία διεκδικώντας
          Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Άμεση πρόσληψη όλων όσων έκαναν αίτηση για πρόσληψη στο ΕΣΥ.
          Άμεση λειτουργία όλων των κλειστών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
          Επίταξη άνευ όρων ιδιωτικών Νοσοκομείων και ΜΕΘ, μαζί με τους έμπειρους συναδέλφους του ιδιωτικού τομέα και την ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
          Ένταξη στα ΒΑΕ

Παράλληλα διεκδικούμε για το Νοσοκομείο Κύμης και την ευρύτερη περιοχή:
          Άμεση εξασφάλιση της επάρκειας σε ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και Μέσα Ατομικής Προστασίας μπροστά στην προβλεπόμενη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.
          Πλήρη κάλυψη όλων των κενών, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται τα τακτικά ραντεβού και οι εξετάσεις των ασθενών καθώς η μη έγκαιρη διενέργειά τους οδηγεί σε επιδείνωση της υγείας τους.
          Πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία του. Ούτε σκέψη για κλείσιμο των Αγροτικών Ιατρείων της περιοχής που στηρίζουν κυρίως ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες στα χωριά μας. Στελέχωσή τους με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
          Εξασφάλιση της δυνατότητας διενέργειας διαγνωστικού test στο Νοσοκομείο Κύμης καθώς σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΟΥ μόνο ο έγκαιρος εντοπισμός των φορέων του ιού, με τη μαζική διενέργεια test, μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της εξάπλωσής του.
Με πρωτοβουλία του Σωματείου μας καλούμε τους όλους εργαζόμενους του Νοσοκομείου της Κύμης και τους Υγειονομικούς όλης της Εύβοιας να συνυπογράψουν το κείμενο υπογραφών με τα αιτήματα για την προστασία της υγείας του λαού και των εργαζομένων.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΥΜΗΣ