MY KTEO

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΥΠΕΣ: “Τουλάχιστον μέχρι τέλος Μαΐου η άδεια εδικού σκοπού - Τηλεργασία για το 30% των δημοσίων υπαλλήλων"

Σε ό,τι αφορά την Άδεια Ειδικού Σκοπού, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου για όσους έχουν παιδιά έως 12 ετών, ενώ για εκείνους που έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο, η Άδεια Ειδικού Σκοπού τερματίζεται στις 18 Μαΐου, οπότε
ανοίγουν ξανά τα Γυμνάσια», σημειώνοντας ότι αυτό αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους και εκτιμώντας ότι είναι αυτονόητο να υπάρξει ανάλογη μέριμνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Για το ωράριο προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους διευκρίνισε ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα αναλαμβάνουν υπηρεσία σε τρεις φάσεις: στις 07:00, στις 08:00 και στις 09:00 το πρωί, με στόχο να μην υπάρχει συγχρωτισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όπως είπε θα ευνοηθεί η τηλεργασία, της οποίας κάνει χρήση ήδη το 30% των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η εξυπηρέτηση των πολιτών από το δημόσιο θα γίνεται με ραντεβού, στις περιπτώσεις που απαιτείται φυσική παρουσία. Μέσα στον Μάιο θα υπάρχει η ευχέρεια ηλεκτρονικής υπογραφής για όσους έχουν θέσεις ευθύνης, προς περαιτέρω διευκόλυνση, ενώ μια σειρά πιστοποιητικά (γάμου, γέννησης, θανάτου, εγγυτέρων συγγενών κ.λπ.) θα εκδίδονται ηλεκτρονικά.