MY KTEO

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ Εύβοιας: απεργιακή κινητοποίηση, που ξεκινά αύριο Πρωτομαγιά μέχρι και την Κυριακή 3 Μάη


Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ να αντιπαλέψουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που οδηγούν σε διάλυση την εταιρεία και τα δικαιώματά τους, εκφράστηκε και μέσα από τη μυστική ψηφοφορία, όπου με μεγάλη πλειοψηφία επικυρώθηκε η πρόταση του Σωματείου της
Λάρυμνας για πέντε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στον Μάη.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στη διαδικασία στέλνουν ηχηρό μήνυμα στη σημερινή, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση στη ΛΑΡΚΟ. Τώρα, οι εργαζόμενοι προετοιμάζουν τη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, που ξεκινά αύριο Πρωτομαγιά και θα συνεχιστεί το Σάββατο 2 Μάη.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ακόμα τρεις 24ωρες απεργίες, στις 15, 21 και 29 Μάη, με ετοιμότητα για παραπέρα κλιμάκωση. Τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκε στο εργοστάσιο της Λάρυμνας ακολουθούν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία του Αη Γιάννη Βοιωτίας, ενώ στα μεταλλεία της Εύβοιας η απεργία επεκτείνεται και την Κυριακή 3 Μάη.

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής θα υπάρχει μαζική παρουσία απεργών στις πύλες του εργοστασίου, η οποία θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, αλλά και το Σάββατο, προκειμένου να περιφρουρηθεί η κινητοποίηση και να εκφραστούν η μαζικότητα του αγώνα, η συσπείρωση των εργαζομένων, η λαϊκή - εργατική αλληλεγγύη.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να σταματήσει η εκκαθάριση και να αποσυρθεί η κυβερνητική τροπολογία, να δοθεί κρατική χρηματοδότηση ώστε να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις, να αποκατασταθεί η πλήρης λειτουργία και να αναπτυχθεί περαιτέρω. Ταυτόχρονα, διεκδικούν τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των κεκτημένων των εργαζομένων, να μην εφαρμοστεί το σχέδιο περικοπών που ανακοίνωσε ο ειδικός εκκαθαριστής, μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.