Evia Top: Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και οι εργαζόμενοι υποκλίνονται ευλαβικά τιμώντας την ηρωική και αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και οι εργαζόμενοι υποκλίνονται ευλαβικά τιμώντας την ηρωική και αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά


Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και οι εργαζόμενοι υποκλίνονται ευλαβικά τιμώντας την ηρωική και αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά.
   Τους  πρωτοπόρους ήρωες εργάτες του Σικάγου που υπερασπίστηκαν με αυτοθυσία τα δικαιώματα
της εργατικής τάξης για οχτάωρο και καθιέρωσαν την 1η του Μάη σαν σύμβολο αγώνα, δράσης και αλληλεγγύης των εργατών.
  Τους απεργούς καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης, τους 200 πατριώτες που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή, τους επώνυμους και ανώνυμους αλύγιστους αγωνιστές, που μέσα από εξορίες, διώξεις και βασανιστήρια, πάλεψαν για τα δίκια της τάξης μας και του λαού μας, δίνοντας ακόμα και την ζωή τους

  Σε όλους τους νεκρούς της εργατικής τάξης , θύματα των εργοδοτικών εγκλημάτων από τις αυθαιρεσίες στους χώρους δουλειάς.
  Σε όλους αυτούς που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το Κράτος σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ού αιώνα.
  Για το 8ωρο και την σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Παιδεία, την Υγεία, τους αγώνες για συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, τους αγώνες για την Αλληλεγγύη, την Ειρήνη και την συμφιλίωση των  λαών.
 Η φετινή ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, με πρόσχημα την επιδημία, βρίσκει την εργατική τάξη στο στόχαστρο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο.
  Το οικονομικό κατεστημένο με το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό του, σε αγαστή συνεργασία με τα συστημικά ΜΜΕ κάνουν την επιδημία ευκαιρία ληστεύοντας το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων.
 Την ίδια στιγμή εκτελώντας εντολές του ΣΕΒ, αφαιρούν τη μια μετά την άλλη, τις κατακτήσεις που μας απέμειναν στη λαίλαπα των μνημονίων, απαξιώνοντας και ξεπουλώντας παράλληλα εμβληματικές Δημόσιες επιχειρήσεις όπως ΔΕΗ,ΛΑΡΚΟ,ΔΕΔΔΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, ΟΑΣΑ.
   Η ίδια η επιδημία θύμισε όμως, ότι χωρίς τους εργαζόμενους δεν κινείται ούτε γρανάζι.
  Θύμισε ότι ακόμα και μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες που ασθένησαν, προσέτρεξαν για θεραπεία στους συναδέλφους εργαζόμενους του ΕΣΥ. Ενός ΕΣΥ που τόσο συκοφαντήθηκε και απαξιώθηκε από την σημερινή κυβέρνηση και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της.
 Αυτές τις πολιτικές εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε χρέος να αντιπαλέψουμε με συσπείρωση και ταξική συνείδηση.
      Ορθώνουμε το ανάστημα μας και
                                                   ΖΗΤΑΜΕ
 -   Προσλήψεις και γενναία χρηματοδότηση στο ΕΣΥ
 -   Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις.
 -   Να ακυρωθούν και να απαγορευτούν όλες οι απολύσεις των εργαζομένων.
 -   Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων.
 -   Να δοθεί το επίδομα ανεργίας στο σύνολο των    μακροχρόνια ανέργων.
  -  Να καλυφθεί όλος ο μισθός των εργαζομένων με σύμβαση σε αναστολή.
  -  Να αποσυρθεί άμεσα ο κατάπτυστος νέος πτωχευτικός κώδικας, που δίνει το   δικαίωμα στις τράπεζες να κατάσχουν μισθούς άνω των 600€
                                        ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ

και στεκόμαστε αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που μας στέλνουν μήνυμα νίκης.
  Με τα πιο πάνω δίκαια αιτήματα στις σημερινές συνθήκες, το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ  με ομόφωνη απόφαση, προκηρύσσει 24ωρη απεργία για την 1 Μάη.
 Σεβόμενοι το κοινωνικό σύνολο και παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας θα καταθέσουμε στεφάνι στη μνήμη των αγωνιστών της Εργατικής τάξης σε συμβολική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Μάη στις 10 το πρωί,   στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ