MY KTEO

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Πως θα λειτουργήσουν τα φροντιστήρια

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε ότι τα φροντιστήρια θα λειτουργήσουν ακριβώς όπως και τα σχολεία, ακολουθώντας τη σταδιακή επαναλειτουργία της αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδας.
Έτσι τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν μαζί με τα τμήματα της Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου. Τα τμήματα της Α’, Β’ Λυκείου και Γυμνασίου καθώς και τα μαθήματα ξένων γλωσσών επανεκκινούν στις 18 Μαΐου.
Πρόσθεσε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση, ενώ επισήμανε ότι θα ισχύουν και στα φροντιστήρια τα μέτρα πρόληψης, δηλαδή η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ μαθητών, και το όριο 15 μαθητών ανά τμήμα.

Αναλυτικά:
    Τα φροντιστήρια θα ακολουθήσουν τη σταδιακή επαναλειτουργία της αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδας, δηλαδή τα τμήματα της Γ’ Λυκείου ξεκινούν στις 11 Μαΐου, ενώ τα τμήματα της Α’, Β’ Λυκείου και Γυμνασίου καθώς και τα μαθήματα ξένων γλωσσών επανεκκινούν στις 18 Μαΐου.
    Υπάρχει ωστόσο ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση.
    Θα ισχύουν και στα φροντιστήρια τα μέτρα πρόληψης, δηλαδή η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ μαθητών, και το όριο 15 μαθητών ανά τμήμα.
    Για τα ειδικά σχολεία και τις δομές ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εξωτερικού.
    Για τα ειδικά σχολεία παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας.
    Η επαναλειτουργία των δομών ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εξωτερικού θα πραγματοποιείται βάσει απόφασης του συντονιστή εκπαίδευσης, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες της κάθε χώρας.


sofokleousin.gr