MY KTEO

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Το ΔΣ και τα μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας τίμησαν την Πανελλαδική Ημέρα δράσης των Σωματείων


Το ΔΣ και τα μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας τίμησαν την Πανελλαδική Ημέρα δράσης των Σωματείων, την Τρίτη 28 Απριλίου, και βγήκαμε στα Super Market να μοιράσουμε την ανακοίνωσή μας και να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους, τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας

που προβλέπονται από τους ειδικούς.
Όπως ακριβώς κάναμε και στις 7 Απρίλη στις δράσεις των εργαζομένων στις δομές υγείας, και στις 15 Απρίλη, πανελλαδική ημέρα δράσης στα Super market.
Αυτή την περίοδο, και με δεδομένο τα μέτρα που περάσανε μέσα στην πανδημία, είναι απαραίτητο να μπορέσουμε να αντιδράσουμε. Έχουμε ήδη πληρώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια την Κρίση τους, είτε με μειώσεις στους μισθούς, είτε με διευρυμένα ωράρια, είτε χάνοντας τις δουλειές μας. Πόσο μάλλον τώρα με τον κορονοϊό, που μεγάλο μέρος των συναδέλφων μας έχουν μείνει άνεργοι, πολλοί δουλεύουν μονίμως με ωράρια λάστιχο, ιδιαίτερα στα Super Market, με τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους να είναι από ελλειπή έως ανύπαρκτα. Γι' αυτό και ξεκαθαρίζουμε στην Κυβέρνηση και στην εργοδοσία ότι έχουμε ήδη πληρώσει πολλά και ούτε θα πληρώσουμε ξανά!
Δεν είμαστε ούτε "όλοι μαζί", ούτε υπάρχει "εθνική ομοψυχία". Δεν διακινδυνεύουμε όλοι την υγεία μας πηγαίνοντας στη δουλειά, ούτε δουλεύουμε όλοι υπερωρίες, ούτε βρισκόμαστε όλοι με την ανασφάλεια να μην ξέρουμε αν θα έχουμε δουλειά την επόμενη μέρα. Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με όλα αυτά, η κυβέρνηση δίνει συνεχώς δώρα στους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και τους μεγαλέμπορους, ενώ τα αιτήματα των υγειονομικών για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας στον κρατικό σχεδιασμό απορρίπτονται, με αποτέλεσμα το σύστημα υγείας να είναι μόνιμα υποστελεχωμένο.
1η Μάη 2020 – Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός – Δεν θα πληρώσει ξανά ο λαός
Η 1η Μάη, ιδιαίτερα σήμερα που η υπερωρία θεωρείται ρουτίνα μέσα στους χώρους δουλειάς, αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα. Τιμάμε όλους αυτούς που δώσανε το αίμα τους για το 8ωρο, τιμάμε όλους τους εργαζόμενους που σήμερα δουλεύουν με ωράρια λάστιχο ενώ βρίσκονται εκτιθέμενοι όλον αυτόν τον καιρό. Συνεχίζουμε δυνατοί στον αγώνα μας απέναντι στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά.
Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την επιβίωση.
Έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
• Να παρθούν πίσω και να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις.
• Απαιτούμε διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών.
• Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο.
• Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
• Να ανασταλούν όλες οι πληρωμές προς Δημόσιο, τράπεζες. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
• Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης.
• Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.
• Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
• Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατάργηση όλων των αρνητικών μεταβολών στις συμβάσεις των εργαζομένων.
• Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα σε μισθό, χρόνο εργασίας, στην άδεια
Το σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την 1η Μάη και στην συμβολική απεργιακή εκδήλωση στη Χαλκίδα. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία να συμμετέχουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.