MY KTEO

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Ανανέωσε τη σεξουαλική σου ζωή

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής αλλάζουν τα θέλω και τις ανάγκες μας, επηρεάζοντας δραστικά και τη σεξουαλική μας συμπεριφορά, διαμορφώνοντας νέες τάσεις! Αποτέλεσμα;
Το foreplay συμπληρώνεται από το after play, το casual sex υποσκελίζεται από το cyber sex και αυτό φαίνεται ότι είναι μόνο η αρχή. Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Σίγουρα, ναι!

AFTERPLAY
Σίγουρα θα θυμάστε πόση έμφαση είχε δοθεί τις προηγούμενες δεκαετίες στην αξία των προκαταρκτικών, το γνωστό foreplay. Θεωρήθηκε σημαντικό στάδιο για την ενίσχυση της διέγερσης και τη διευκόλυνση της έλευσης του γυναικείου οργασμού. Τον τελευταίο καιρό, πάντως, οι ειδικοί έχουν να προτείνουν έναν ακόμα τρόπο για την ποιοτική αναβάθμιση της σεξουαλικής ζωής του ζευγαριού. Το after play! Τι ακριβώς είναι; Είναι η φάση χαλάρωσης, μετά το τέλος της σεξουαλικής πράξης. Κατά τη διάρκειά της, οι δύο σύντροφοι καλό είναι να επιδιώκουν να μείνουν αγκαλιασμένοι, να συνεχίζουν να χαϊδεύουν ο ένας τον άλλον και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Ποιο είναι το βασικό πλεονέκτημα του after play; Διασφαλίζει ότι το ζευγάρι πλησιάζει και σε συναισθηματικό επίπεδο και υπενθυμίζει ότι σεξ, εκτός από σεξουαλική εκτόνωση, σημαίνει και έρωτας!

CYBERSEX
Αναμφισβήτητη τάση των τελευταίων χρόνων, το cyber sex είναι μάλλον αποτέλεσμα της γενικής παγκόσμιας τάσης οι διαπροσωπικές σχέσεις να γίνονται όλο και πιο απρόσωπες και κυρίως ηλεκτρονικές. Δελεαστικό, κυρίως λόγω της ευκολίας στην πρόσβαση, αντικαθιστά τη σαρκική ερωτική συνεύρεση με την εικονική είτε μέσω απλής ανταλλαγής ηλεκτρονικών σεξουαλικών μηνυμάτων είτε με τη χρήση web cameras. Για κάποιους είναι ένας τρόπος σεξουαλικής εκτόνωσης, ενώ για άλλους απλώς μια μορφή διασκέδασης. Σύμφωνα πάντως με τις στατιστικές, οι άνδρες (καθώς θεωρούνται περισσότερο οπτικοί τύποι) είναι πιο φανατικοί του διαδικτυακού σεξ από τις γυναίκες.

Παρόλο πάντως που το διαδικτυακό σεξ θεωρείται ασφαλές, από την άποψη ότι δεν μπορείς να κολλήσεις καμία ασθένεια, ο κίνδυνος εθισμού και αποξένωσης είναι υπαρκτός, ενώ σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να διατηρούνται αποστάσεις ασφαλείας και να μην αποκαλύπτονται προσωπικά δεδομένα. Όσο για την ερώτηση: αν το cybersex θεωρείται απιστία στο πλαίσιο μιας μονογαμικής σχέσης… είναι δύσκολο να απαντηθεί!

ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ… ΣΕΞ
Sex buddies ή sex friends είναι μερικές από τις ονομασίες μιας σεξουαλικής τάσης που φαίνεται να κερδίζει οπαδούς τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για φίλους ή γνωστούς που έχουν μεταξύ τους μια ξεκάθαρη ή σιωπηλή συμφωνία: κάνουν σεξ περιστασιακά χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς να εμπλέκονται συναισθηματικά. Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη τάση έχει κερδίσει κάποια μερίδα γυναικών που έχει βαρεθεί ή θεωρεί επικίνδυνο το περιστασιακό σεξ. Παρόλο πάντως που ακούγεται βολικό να μπορείς να εξασφαλίζεις σεξουαλική εκτόνωση όποτε θέλεις –ειδικά σε περιόδους «ξηρασίας»- και παράλληλα να έχεις απεριόριστη ελευθερία στο παιχνίδι του φλερτ και των κατακτήσεων, οι ειδικοί εξηγούν πως υπάρχουν παγίδες. Συνήθως, σε μια τέτοια σχέση, ο ένας από τους δύο μπορεί να αναπτύξει συναισθήματα, καταλήγοντας με ραγισμένη καρδιά. Και από την άλλη, είναι γνωστό, ότι οι ισορροπίες μιας φιλίας κατά κανόνα διαταράσσονται όταν μπαίνει στη μέση το σεξ.

ΣΕΞ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ
Έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό σαν αναγκαστική λύση για κάποια ζευγάρια που εξαιτίας του φορτωμένου ωραρίου και των πολλαπλών υποχρεώσεων δεν προλαβαίνουν να κάνουν σεξ. Φυσικά οι ειδικοί επιμένουν ότι το ποιοτικό σεξ απαιτεί αρκετό διαθέσιμο χρόνο και συνθήκες χαλάρωσης. Κάποιοι, ωστόσο, αναφέρουν ότι για τα πολυάσχολα ζευγάρια, το σεξ στα γρήγορα είναι ίσως μια εναλλακτική που τους φέρνει πιο κοντά ή τουλάχιστον δεν τους αφήνει να απομακρυνθούν. Είναι δηλαδή μια εξέλιξη της γρήγορης εποχής που ζούμε και σίγουρα καλύτερο από το να μην κάνεις καθόλου σεξ, επειδή δε διαθέτεις αρκετό χρόνο για προκαταρκτικά ή για να προετοιμάσεις την ιδανική ατμόσφαιρα. Εξυπακούεται ότι οι γυναίκες είναι οι μεγάλες χαμένες αυτής της τάσης, κυρίως σε ό,τι αφορά στην οργασμική κορύφωση, η οποία με το γρήγορο σεξ είναι μάλλον καταδικασμένη. Παρ’ όλ’ αυτά, κάποιες επιμένουν ότι το σεξ στα γρήγορα αναζωπυρώνει το πάθος στη σχέση. Αρκεί να μην αποτελεί τον κανόνα στη σεξουαλική ζωή.

govastileto.gr