MY KTEO

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Έρωτας με την πρώτη…βραδιά. Γιατί «κολλάς» περισσότερο μαζί του μετά το σεξ;

Ένα 10λεπτο καυτού σεξ είναι αρκετό για να νιώσεις περισσότερα για εκείνον που θεωρούσες ένα απλό φλερτ! Βγήκες μαζί του χωρίς να σε ενθουσιάζει και να φτερουγίζει η καρδιά σου αλλά μιλήσατε, πήγατε σπίτι και καταλήξατε να κοιμάστε μαζί!
Και από εκείνη τη στιγμή όλα άλλαξαν: ένιωσες ξαφνικά ότι θέλεις την αγκαλιά του, τον πήρες εσύ πρώτη τηλέφωνο την επόμενη μέρα και γενικά αντιστράφηκαν οι ρόλοι… 9 στις 10 γυναίκες μετά τη σεξουαλική επαφή καταλήγουν να ερωτεύονται ακόμα και εκείνον τον τύπο που μέχρι χθες ήταν ένα αποκούμπι να περνάνε την ώρα.

Γιατί συμβαίνει αυτό;
Για όλα φταίνε ο εγκέφαλος και οι ορμόνες των γυναικών. Όταν οι γυναίκες κάνουν σεξ, ο οργανισμός τους παράγει μεγάλα ποσοστά οξυτοκίνης, ορμόνης που ευθύνεται για το αίσθημα ευεξίας, ανεβασμένης ψυχολογίας και «αγάπης». Μετά το σεξ οι γυναίκες αισθάνονται περισσότερο ευάλωτες, πιο συναισθηματικές και πιο δεμένες με τον εκάστοτε σύντροφό .

Σε αντίθεση βέβαια με τους άντρες, για τους οποίους η σεξουαλική πράξη είναι μια ζωτικής σημασίας διαδικασία. Κατά τη διάρκεια του σεξ, ο ανδρικός οργανισμός παράγει ντοπαμίνη, δηλαδή την ορμόνη που «ξυπνάει» το σώμα και τον εγκέφαλο και ευθύνεται για τον εθισμό που παρουσιάζουν στο σεξ. Την επόμενη φορά που θα «κολλήσεις» με τον τύπο που κοιμήθηκες και αυτός δεν θα σου δίνει σημασία, σκέψου ότι όλα είναι θέμα ορμονών και άφησέ τον να κάνει εκείνος τις περαιτέρω κινήσεις μέχρι να αποφασίσεις  ότι θέλεις να είσαι μαζί του.

govastileto.gr