MY KTEO

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Καραβάς και Μίγγος ζητούν από τον Δήμαρχο Ερέτριας να πάρει μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών



Οι δημοτικοί σύμβουλοι Ερέτριας Μπάμπης Καραβάς και Δημήτρης Μίγγος ζητούν από τον Δήμαρχο Ερέτριας  Γιάννη Δημητρόπουλονα πάρει μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και
των νοικοκυριών . Διαβάστε πιο κάτω την επιστολή
Σας αποστέλλουμε αυτήν την επιστολή για να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας σχετικά με τις πρωτοβουλίες στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών μας. Πολύ φοβάμαστε ότι καθυστερούμε..  Αν δεν παρθούν τα μέτρα στήριξης έγκαιρα... τότε σε λίγους μόνο μήνες τα χρήματα που θα απαιτηθούν για να ανακοπεί το υφεσιακό κύμα που θα σαρώσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα είναι πολλαπλάσια.
Το ζητούμενο είναι...να κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας ανοιχτές...
την Κοινωνία μας όρθια και τον Δήμο μας Ζωντανό.

Ήδη πολλοί Δήμοι ανά την Ελλάδα, αλλά και στον Νομό μας έχουν ξεκινήσει ανάλογες διαδικασίες.

Σας παραθέτουμε κάποιες από τις προτάσεις μου που θα σας παρακαλούσαμε να συζητήσουν στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ώστε μετέπειτα να έρθουν και στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και ψήφιση.

Α) Επαγγελματίες-Έμποροι

1) Απαλλαγή όλων των ανταποδοτικών τελών (καθαριότητας, φωτισμού κτλπ) έως το τέλος του έτους.
2) Απαλλαγή από τα τέλη κατάληψης δημοτικών χωρών έως το τέλος του έτους.
3) Έκτακτο βοήθημα - Επιχόρηγηση σε όλους τους επιχειρηματίες (εστίαση, καφέ, λιανικό εμπόριο, καταστήματα αισθητικής κ.α.) από το Ταμείο του Δήμου μας, για την προμήθεια των απαραίτητων αγαθών για την επανεκκίνηση των εν λόγω επιχειρήσεων.
4) Απαλλαγή καταβολής μισθώματος για τις επιχειρήσεις που μισθώνουν δημοτική περιουσία τουλάχιστον έως και τον Σεπτέμβριο του 2020.
5) Απαλλαγή τελών επί των Ακαθάριστων εσόδων(0.5%) έως το τέλος του έτους.
6) Αναστολή είσπραξης και αναγκαστικών μέτρων είσπραξης όλων των οφειλών των επιχειρήσεων προς τον Δήμο. Να υπάρχει η δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης και καταβολής τους σε δόσεις που θα ξεκινούν όχι νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2021.
7) Πρωτοβουλία του Δήμου για την προστασία κάθε επιχείρησης που διατηρεί το δικαίωμα της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας και όχθης με βάση το Νόμο 2971/2001 και τις διατάξεις του. Εν αναμονή μάλιστα νέων διατάξεων που προκαλούν μια ασάφεια και μια ανασφάλεια στις εν λόγω επιχειρήσεις.
8) Απαλλαγή του ποσοστού που αναλογεί στον Δήμο, του ανταλλάγματος για την ενοικίαση των άνω χώρων, έως 31/12.
9) Ειδική ρύθμιση για παραχώρηση παραπάνω χώρου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και ξαπλωστρών στις επιχειρήσεις, που πλήττονται από τις νέες οδηγίες λειτουργίας από την Κυβέρνηση.

Β) Άποροι-Οικονομικά Αδύναμοι

1) Διανομή Τροφίμων σε Κοινωνικά και Οικονομικά Αδύναμους συμπολίτες μας. Άμεση διευκρίνιση της λίστας του ΚΕΑ. Η λίστα αυτή των συμπολιτών μας θα βασίζεται σε εισοδηματικά κριτήρια - κάρτα ανεργίας κτλπ θα είναι ξεκάθαρη και κρυστάλλινη.
-Αυτονόητο είναι πως η Αγορά όλων των άνω Τροφίμων θα γίνει από Παραγωγούς και Εμπόρους του Δήμου μας.
2) Αναστολή είσπραξης και αναγκαστικών μέτρων είσπραξης όλων των οφειλών των συμπολιτών μας που αυνατουν προς τον Δήμο. Να υπάρχει η δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης και καταβολής τους σε δόσεις που θα ξεκινούν όχι νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2021.


Γ) Αθλητικά Σωματεία/Πολιτιστικοί Σύλλογοι

1) Επιχορήγηση σε όλα τα Αθλητικά Σωματεία (Ποδοσφαίρου και Καλαθοσφαίρισης) ίση με τα έσοδα που κάθε ομάδα υπολόγιζε ότι θα εξασφάλιζε για όλους τους εντός έδρας αγώνες έως το τέλος της σεζόν, αλλά και από καλοκαιρινές εκδηλώσεις (εάν τελικά αυτές δεν επιτραπούν).
2) Για όλες τις πολιτιστικές Εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν (αν επιτραπούν) να εξασφαλιστεί οικονομική στήριξη π.χ. δωρεάν διαφήμιση, οπτικοακουστική κάλυψη κ.α. από την Δημοτική Αρχή.

Δ)Μαθητές/Σπουδαστές/Φοιτητές
1) Προμήθεια Αγαθών Πρώτης Ανάγκης και Προστασίας(Μασκες,αντισηπτικά,Τροφιμα) σε όλους τούς Φοιτητές / Σπουδαστές ώστε να διευκολύνουμε τους γονείς τους σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.
2)Εκακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές για Αγορά Πρωστατευτικών Μασκών και Αντισηπτικού σε κάθε Δάσκαλο..σε κάθε Μαθητή.
3)Καθημερινή θερμομέτρηση.

Με τιμή Χαράλαμπος Καραβάς                                                Με τιμή Μιγγος Δημήτριος
                                                                                            π. Αντιδήμαρχος                    
Δημοτικός Σύμβουλος                                                            Δημοτικός Σύμβουλος
Μέλος Οικονομικής Επιτροπής.​                                              Μέλος Οικονομικής Επιτροπής