MY KTEO

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Κάνεις περισσότερο σεξ … από τον κολλητό σου;

Νομίζεις ότι οι κολλητοί σου κάνουν περισσότερο σεξ από σένα; Αν ναι, τότε νιώθεις άβολα. Στην αντίθετη περίπτωση… είσαι cool.
Το συμπέρασμα αυτό βγήκε από τη μελέτη “Sex and The Pursuit of Happiness”, η οποία συνέδεσε το
σεξ με την ευτυχία. Σύμφωνα με την έρευνα, εκείνοι που κάνουν σεξ, αλλά πιστεύουν ότι οι φίλοι τους ή οι γνωστοί τους το κάνουν πιο συχνά, αισθάνονται χάλια!
Με δυο λόγια όπως όταν ένας άνθρωπος μπορεί να νιώσει μειονεκτικά επειδή ένας φίλος του ή ένας
συνάδελφός του έχει ακριβότερο αυτοκίνητο ή παίρνει περισσότερα λεφτά από αυτόν, έτσι νιώθει άβολα και όταν μάθει ότι κάνει λιγότερο σεξ απ’ ότι κάνουν οι φίλοι του.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συμμετέχοντες στην έρευνα που ήταν ικανοποιημένοι κάνοντας σεξ δύο με τρεις φορές το μήνα, μαθαίνοντας ότι οι γνωστοί τους το έκαναν μία φορά την εβδομάδα, το επίπεδο της ευτυχίας τους μειώθηκε κατά 14%.
Οπως λέει ο καθηγητής Wadsworth, επικεφαλής της έρευνας: «Το να κάνουμε περισσότερο σεξ μας κάνει χαρούμενους, αλλά αν σκεφτούμε ότι κάνουμε περισσότερο σεξ από τους άλλους ανθρώπους, μας κάνει ακόμα πιο ευτυχισμένους».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, ως είδος, έχουμε την τάση να ανησυχούμε ότι δεν φθάνουμε πάντα σε ιδανικό επίπεδο.
«Συνήθως συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με άλλους ανθρώπους έχοντας την αίσθηση ότι περνάμε χειρότερα από αυτούς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτά που έχουμε. Θέλουμε πάντα να έχουμε αυτά που νομίζουμε ότι έχουν οι άλλοι».
Δηλαδή αν ένας άντρας το κάνει τρεις-τέσσερις φορές το μήνα και ο φίλος το κάνει μόνο μια φορά, τότε αυτός ο τύπος θα είναι ικανοποιημένος με τη σεξουαλική του ζωή…