MY KTEO

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Για τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης στην οικονομία και στον τουρισμό μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα» ο Νίκος Μαυρίκος

Τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης στην οικονομία και στον τουρισμό επεσήμανε ο Δήμαρχος Σκύρου Νίκος Μαυρίκος, μιλώντας σήμερα νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα».
Ο Δήμαρχος αν και τόνισε την διάχυτη ανησυχία που υπάρχει στις τάξεις των επαγγελματιών του νησιού, υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν χάνει την αισιοδοξία του και ελπίζει ότι έστω και την τελευταία στιγμή η τουριστική περίοδος μπορεί και να σωθεί. Η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της θα προσπαθήσει να ελαφρύνει κάπως τα βάρη των επαγγελματιών είτε διπλασιάζοντας τα τετραγωνικά στο ποσό που πληρώνουν, είτε κάνοντας μια έκπτωση της τάξης του 50% με 60% στα τέλη που πληρώνουν στον Δήμο ως μίσθωμα. Επίσης, ο Νίκος Μαυρίκος  έκανε γνωστό ότι μαζί με άλλους δήμους, ο Δήμος Σκύρου έχει καταθέσει στο αρμόδιο Υπουργείο αίτημα αεροδιακομιδής ασθενών με  δικά του έξοδα, αλλά θεωρείται μη νόμιμη δαπάνη. Παρόλα αυτά ο Δήμος ζητά να εγκριθεί η σύναψη συμφωνίας με ιδιωτική εταιρία «για να κοιμόμαστε ήσυχοι» όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος. Τέλος, ο κ. Μαύρικος δεν έκρυψε και την ανησυχία του για την οικονομική κατάσταση του Δήμου και της χώρας γενικότερα: «Πόσο θα αντέξει το ελληνικό κράτος να στηρίζει του πάντες;»