MY KTEO

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά



Με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού ξεγυμνώθηκαν ακόμα περισσότερο οι μεγάλες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της πολιτικής που θυσιάζει το δικαίωμα των οικογενειών μας στη δημόσια δωρεάν Υγεία, στο θεό της
εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή η πολιτική στερεί από εμάς και τις οικογένειές μας διαχρονικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Στερεί την πρόληψη, την πλήρη κάλυψη και  προστασία της μητρότητας. Υποχρεώνει τις έγκυες να πληρώνουν αδρά στον ιδιωτικό τομέα για τις αναγκαίες εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου αφού τα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων μαιευτικών κλινικών έχουν κλείσει. Στερεί τις κλινικές, τα εργαστήρια, τα χειρουργεία, καθώς η λειτουργία όλων έχει ανασταλεί λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη σύμπνοια και όσων κυβέρνησαν προηγούμενα, προβάλλουν την ατομική μας ευθύνη για να κρύψουν ότι αφήνουν τις οικογένειές μας έρμαια στη λογική κόστους- οφέλους για να εξυπηρετείται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Τη ίδια στιγμή μέσα στα εργοστάσια τροφίμων οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι είναι ο ένας δίπλα στον άλλο, σε πολλές μονάδες η παραγωγή ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και η εντατικοποίηση σπάει κοκάλα.
Στα σούπερ μάρκετ αντίστοιχα καταγγέλλονται από εργαζόμενες πιέσεις και εκβιασμοί για να μην κάνουν χρήση ειδικών αδειών, ενώ ακόμα και τώρα που χρειάζονται περισσότερες ώρες εργασίας οι εργοδότες αρνούνται σθεναρά να μετατρέψουν τις συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης.
Σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα σε χώρους δουλειάς, η εργοδοσία αποκρύπτει κρούσματα και ο τρόπος αντιμετώπισης τους σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει την υγεία όχι μόνο των εργαζομένων άλλα συνολικά τη δημόσια υγεία.


Βρίσκουν αφορμή την πανδημία για να περάσουν μέτρα που καιρό τώρα είχαν σκοπό, όπως η δουλειά κάθε μέρα, όλη μέρα και τις Κυριακές, η διεύρυνση του ωραρίου, η αύξηση της εντατικοποίησης και άλλα. Θέλουν για άλλη μια φορά να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα, να στερηθούμε εμείς και οι οικογένειές μας για να μπουκώνουν οι μεγάλοι όμιλοι με ζεστό χρήμα.   

Τα προνόμια που χάρισε η κυβέρνηση στους επιχειρηματικούς ομίλους δεν περιορίζονται στις φοροαπαλλαγές, στην αναστολή πληρωμών για τις ασφαλιστικές εισφορές και τις ρυθμίσεις. Τους άναψε και το πράσινο φως:
         Για να πετάξουν χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες στην ανεργία.
         Για να επεκτείνουν τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις,
         Για να δουλεύουμε πιο εντατικά, χωρίς δικαιώματα.
         Για να μας επιβάλουν την τηλεργασία που σημαίνει 24ωρη σκλαβιά.
Η κυβέρνηση δίνει νέα όπλα στην εργοδοσία για να αυξάνει την εκμετάλλευσή μας.

Δεν θα τους αφήσουμε!
Δεν θα μας κλείσουν το στόμα, βάζοντας σε καραντίνα τα δικαιώματά μας και τις λαϊκές ελευθερίες.
           Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων που πάρθηκαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διαχείριση της κρίσης.
           Δεν συμβιβαζόμαστε με την “ευέλικτη” εργασία, την ανεργία, τη ζωή λάστιχο.
           Δεν συμβιβαζόμαστε να είναι οι ανάγκες μας στο περιθώριο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε όλοι και όλες σταθερή δουλειά με ικανοποιητικό εισόδημα, να έχουμε ελεύθερο χρόνο και δημόσιες δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας.

Το μέλλον των παιδιών μας δεν χωράει σε μια κοινωνία που έχει για θεό το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

Η επόμενη μέρα δεν πρέπει να μας βρει παροπλισμένες και απογοητευμένες.
Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει δυνατές και μαχητικές.

Παίρνουμε θέση στο συλλογικό αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα.

Η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας καλεί τις εργαζόμενες να απεργήσουν και να πάρουν μέρος στη συμβολική απεργιακή εκδήλωση της Πρωτομαγιάς στη Χαλκίδα που διοργανώνουν τα εργατικά σωματεία. Καλούμε τις εργαζόμενες να συμμετέχουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ