MY KTEO

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Σεξουαλικές επιδόσεις των 50άρηδων!

Μπορεί να υπάρχει η αντίληψη ότι όσο περνούν τα χρόνια οι σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών να μειώνονται αλλά μια επιστημονική έρευνα έρχεται να τη διαψεύσει.

Προκειμένου να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, Νορβηγοί και Αμερικανοί επιστήμονες μελέτησαν τις ερωτικές επιδόσεις 1.185 ανδρών ηλικίας 20-79 ετών. Όπως ήταν αναμενόμενο, όσο περνούσαν τα χρόνια τόσο μειώνονταν και οι ερωτικές επιδόσεις και αυξάνονταν τα προβλήματα, αλλά σύμφωνα με την έρευνά τους, οι 50άρηδες, ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο με τους 20άρηδες. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση "BJU International".

Η ποιότητα δεν ακολουθεί την ποσότητα...
Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα έπρεπε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, στο οποίο βαθμολογούσαν διάφορες πλευρές της ερωτικής τους ζωής, σε μία κλίμακα από το 0 έως το 4, το οποίο σήμαινε πολύ καλή σεξουαλική λειτουργία χωρίς προβλήματα.
Όσον αφορά το επίπεδο ικανοποίησης, ο μέσος όρος των 20άρηδων έφτανε το 2,79 και αμέσως μετά ακολουθούσαν οι 50άρηδες με 2,77. Οι 30άρηδες είχαν πέσει στο 2,55, ενώ οι 40άρηδες έρχονταν τρίτοι με 2,72.
Μετά τα 59 ο μέσος όρος έπεφτε στο 2,46, ενώ στα 70 ο δείκτης έπεφτε στο 2,14 και μετά τα 70 στο 1,54.
Πάντως, όσον αφορά στο επίπεδο λειτουργίας, ο μέσος όρος έπεφτε συνεχώς όσο περνούσαν τα χρόνια.

Ηλικία και ερωτική λειτουργία
Σύμφωνα με την ερευνήτρια από τον Οργανισμό Rikshospitalet-Radiumhospitalet στο Όσλο, Σόφι Φόσα, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν μία άμεση σχέση της ηλικίας με την ερωτική λειτουργία, αλλά όχι με την ερωτική ικανοποίηση, καθώς όσον αφορά στη λειτουργία η ηλικία καθορίζει το 22%-33% του τελικού αποτελέσματος, ενώ στην ευχαρίστηση καταλαμβάνει μόνο ένα 3%.
Όπως τονίζει η κα. Φόσα, παρόλο που οι άνδρες όσο μεγαλώνουν αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα υγείας, δηλώνουν αρκετά ικανοποιημένοι με το επίπεδο της ερωτικής τους ζωής.
Παράλληλα, όπως επισήμανε στο BBC ο Βρετανός ψυχολόγος Ρόναλντ Μπρέισι, ειδικός σε θέματα ανδρικής σεξουαλικότητας, τα αποτελέσματα δεν αποτελούν έκπληξη, καθώς οι άνδρες στα 30 και στα 40 είναι περισσότερο αγχωμένοι με την καριέρα τους, κάτι που οι 50άρηδες είναι πιθανότερο ότι έχουν ξεπεράσει.
Πάντως, στην έρευνα έλαβαν υπ΄ όψη μόνο τις μαρτυρίες των ανδρών και όχι των συντρόφων τους...


Πηγή: news.ert.gr