MY KTEO

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Οι γυναίκες είναι πιο μονογαμικές από τους άνδρες;

Σύμφωνα με έρευνες ειδικών μερικά από τα πιο ισχυρά στερεότυπα της κοινωνίας σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των φύλων είναι ψεύτικα, ενώ κάποια που αρχικά μπορεί να μας ακούγονταν
εντελώς λάθος, τελικά αποδεικνύεται ότι είναι αληθινά. Το πιο συχνό λοιπόν ερώτημα είναι εάν οι γυναίκες είναι πιο μονογαμικές από τους άνδρες και εάν τελικά εκείνοι θέλουν περισσότερο σεξ από τις γυναίκες.

Σύμφωνα με την εξελικτική προσέγγιση, γνωρίζουμε πως η φύση δεν είναι μονογαμική εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων Πιο συγκεκριμένα, μελετητές διαπίστωσαν, ότι άνδρες και γυναίκες μπορούν να είναι πολυγαμικοί, απλά οι άνδρες δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στις ευκαιριακές ερωτικές συνευρέσεις.

Πόσο συχνή είναι η απιστία μεταξύ των γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες; Και πώς συγκρίνεται με το ποσοστό απιστίας των ανδρών; Οι απαντήσεις κυμαίνονται σε μεγάλο βαθμό, ανάλογα με το πώς τίθεται η ερώτηση και πόσο άνετα αισθάνεται η γυναίκα. Γνωρίζουμε ότι επειδή εξακολουθεί να υπάρχει το στίγμα σχετικά με τη γυναικεία απιστία - δηλαδή, υπάρχει ακόμη ένα πρότυπο, που πιστεύουμε ότι είναι πιο «φυσικό» για τους άνδρες να εξαπατούν - οι γυναίκες είναι πιθανό να μην αναφέρουν την απιστία.

Γιατί οι δυναμικές γυναίκες κάνουν καλό σεξ

Ωστόσο πολλές μελέτες έδειξαν ότι οι παντρεμένες γυναίκες απιστούν το ίδιο ή και περισσότερο σε σχέση με τους παντρεμένους άντρες. Και όσο αφορά τις ΗΠΑ τα ποσοστά απιστίας αντρών και γυναικών είναι πολύ πιο κοντά από ό, τι θα φανταζόμασταν. Μάλιστα οι έρευνες υποδηλώνουν ότι πολλές γυναίκες απιστούν για τον ίδιο λόγο που το κάνουν και οι άντρες: Αναζητούν το καλό σεξ.

Υπάρχει επίσης μια αίσθηση ότι οι γυναίκες δεν θα φύγουν από μια σχέση ή γάμο, εάν είναι ευτυχισμένες. Όμως περισσότερο από το ένα τρίτο των γυναικών που έχουν χωρίσει, περιέγραψαν τους γάμους τους ως «ευτυχισμένους» ή «πολύ ευτυχισμένους». Αυτό που τις έκανε να φύγουν ήταν η έλλειψη ενδιαφέροντος για σεξ.

Αντί λοιπόν να υποθέσουμε ότι στις γυναίκες αρέσει λιγότερο το σεξ, πολλοί θεωρούν ότι χρειάζονται ποικιλία, καινοτομία και σεξουαλική περιπέτεια, όσο και οι άντρες, ίσως και περισσότερό. Και όταν δεν ευχαριστιούνται πλέον το σεξ, τείνουν να τελειώνουν τη σχέση.

Εξάλλου η μελέτη της φύσης υπαγορεύει ισότητα. Δεν υπάρχει τίποτα που να διαφοροποιεί τα δύο φύλα στη φυσική τάση τους προς την πολυγαμία πέρα από την κοινωνική συνθήκη, τους προδιαγεγραμμένους ρόλους, που η σύγχρονη κοινωνία έχει δημιουργήσει.

Έτσι λοιπόν η  σεξουαλικότητα της γυναίκας απαιτεί ανανέωση για να υπάρξει. Άρα ο άντρας που θέλει να την κρατήσει σε μονογαμική σχέση, θα πρέπει μάλλον... να προσπαθεί περισσότερο.


govastileto.gr