MY KTEO

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Σταδιακή επαναλειτουργία προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων & εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων της Ευβοίας Χαλκίδας – Καρύστου - Κύμης


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από σήμερα Δεύτερα 04-05-2020 σταδιακά επαναλειτουργούν τα Προγραμματισμένα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και τα Προγραμματισμένα Χειρουργεία των Νοσοκομείων Χαλκίδας, Καρύστου και Κύμης.
Ο προγραμματισμός και η λειτουργία των Νοσοκομείων θα πραγματοποιείται ως εξής:

1.         Για τη Λειτουργία Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων θα ισχύουν τα κάτωθι:
                i.              Τα ραντεβού που είχαν κλειστεί πριν την αναστολή λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και αναφέρονται έως και τις 04-05-2020, θα επιβεβαιωθεί η ισχύς τους τηλεφωνικά με πρωτοβουλία του κάθε νοσοκομείου χωριστά, κατά προτεραιότητα. Προς αποφυγή συγχρωτισμού και συνωστισμού όσα δεν μπορούν να ικανοποιηθούν την συγκεκριμένη ημερομηνία που είχαν προγραμματιστεί θα επαναπρογραμματίζονται.
              ii.              Η διαδικασία καταχώρησης των νέων Ραντεβού σε αυτήν τη μεταβατική περίοδο θα πρέπει να γίνεται τηλεφωνικώς στους αριθμούς:
l  1535 για το Νοσοκομείο Χαλκίδας, και στα
l  2224350113 για το Νοσοκομείο Καρύστου
l  2222350126 για το Νοσοκομείο Κύμης

             iii.              Τα ραντεβού έχουν κατανεμηθεί λαμβάνοντας υπόψη την ασφαλή χρονική απόσταση μεταξύ τους. Προς τούτο είναι ιδιαίτερα σημαντική η ακριβής τήρηση της ώρας προσέλευσης, η οποία δεν πρέπει να αποκλίνει των 15 λεπτών προ της ορισμένης ώρας του ραντεβού, προκειμένου να μην δημιουργούνται συνθήκες συγχρωτισμού - συνωστισμού. Η επιβεβαίωση της ορθής ώρας προσέλευσης θα γίνεται κατά την είσοδο των πολιτών στο χώρο του νοσοκομείου, για την ασφαλή και άρτια εξυπηρέτησης τους.
            iv.              Η προσέλευση των πολιτών στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα από τις αντίστοιχες οδηγίες Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ περί ατομικών μέτρων προστασίας και, εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους, να γίνεται χωρίς συνοδό.
              v.              Η κίνηση εντός του χώρου του νοσοκομείου θα πρέπει να γίνεται με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ και σε κάθε περίπτωση το προσωπικό του νοσοκομείου θα βρίσκεται στην διάθεση όλων προκειμένου να διευκολύνεται η εξυπηρέτησή τους.
2.         Λειτουργία των Τακτικών Χειρουργείων.
                i.              Ενεργοποιείται και πάλι η Λίστα Χειρουργείου με ιδιαίτερη μέριμνα στην διεκπεραίωση των χειρουργικών επεμβάσεων που είχαν αναβληθεί κατά την διάρκεια αναστολής λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων.
              ii.              Στα πλαίσια του προεγχειρητικού ελέγχου εισάγεται η υποχρεωτική διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου των ασθενών για SARS-COV-2, σύμφωνα με την ανάλογη οδηγία του Υπουργείου Υγείας.
Ευχαριστώντας όλους τους πολίτες για την μέχρι τώρα υποστήριξη τους στην λειτουργία των Νοσοκομείων μας, ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας, παρακαλούμε για την τήρηση των ανωτέρω προς διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, στην προσπάθεια επιστροφής στην Ομαλή –Τακτική λειτουργία των Νοσοκομείων Χαλκίδας, Καρύστου και Κύμης.