MY KTEO

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Εκκλησίες: Ετοιμες να επαναλειτουργήσουν την Κυριακή -Μαρκάρουν τις θέσεις για τους πιστούς


 
Ανοίγουν οι εκκλησίες και οι χώροι λατρείας για τους πιστούς από την Κυριακή με αυστηρούς κανόνες ωστόσο για την τήρηση αποστάσεων και υγιεινής ώστε να μην υπάρξει διασπορά του νέου κορωνοϊού.

Στους χώρους λατρείας θα επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών και μυστηρίων, με την συμμετοχή πιστών για όλες τις θρησκευτικές κοινότητες, θα τεθούν σε ισχύ ωστόσο αυστηροί κανόνες ασφαλείας που αφορούν σε αποστάσεις και αριθμό των ατόμων εντός των ναών.

Ειδικότερα, ο αριθμός πιστών που μπορεί να συμμετέχει καθορίζεται από την αναλογία 1 άτομο ανά 10 τ.μ., με απόσταση 1,5 μέτρο μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τετραγωνικών, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι 50 πιστοί. Δηλαδή, ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 300 τετραγωνικών μπορεί να δεχθεί έως 30 πιστούς, ενώ ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 500, 800 ή 1.000 ή 1.400 τετραγωνικών μπορεί να δεχθεί ως 50 άτομα.
Ήδη μάλιστα σε αρκετούς ναούς της χώρας έχουν αρχίσει λαμβάνονται μέτρα για τις θέσεις που θα χρησιμοποιούν οι πιστοί και τις αποστάσεις που θα τηρούν.
Υπενθυμίζεται ότι και στην περίπτωση των χώρων λατρείας, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, ενώ είναι η υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού. Αποσαφηνίζεται ότι σε περίπτωση λειτουργιών σε υπαίθριους χώρους, ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναντήσεων.
Πηγή: iefimerida.gr