MY KTEO

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Βούλα Αγιοστρατίτη για τις ελεύθερες μετακινήσεις προς την Εύβοια: «Συνεχίζουμε τις συντονισμένες προσπάθειες. Μια – μία οι μάχες κερδίζονται»

Οι δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη  σε τηλεοπτικό σταθμό ότι από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα απαγορεύεται η μετακίνηση στην Εύβοια και οι διευκρινήσεις που ακολούθησαν από το από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
ότι τελικά  οι οδικές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες, ενώ για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις θα ισχύει ότι και για τα υπόλοιπα νησιά, αν μη τι άλλο προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις στην Εύβοια και κινητοποίησαν τους τοπικούς φορείς. Μιλώντας στο eviatop η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Βούλα Αγιοστρατίτη, έκανε γνωστό ότι με το άκουσμα των δηλώσεων του κ. Πλακιωτάκη για ολική απαγόρευση των μετακινήσεων στο Νομό, υπήρξε άμεση κινητοποίηση και των Επιμελητηρίων και πίεση να μην ισχύσει η απόφαση αυτή. «Μετά από έντονες πιέσεις που άσκησαν τα Επιμελητήρια καταφέραμε να επιτρέπονται οι οδικές μετακινήσεις. Συνεχίζουμε τις επαφές ώστε να επιτραπούν και οι ακτοπλοϊκές σε Στύρα, Μαρμάρι, Ερέτρια και Αιδηψό. Κυρίως όμως πρέπει να ανοίξει και η γραμμή Αγιόκαμπος-Γλύφα, αφού εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματιών. Υπάρχει συντονισμός όλων των αρμοδίων φορέων και θα μεταφέρουμε το αίτημά μας στο Υπουργείο Ναυτιλίας» είπε η κ. Αγιοστρατίτη και υπογράμμισε: «Αν μας θεωρούν νησί, ας εφαρμοστεί στο Νομό και ο μειωμένος ΦΠΑ, όπως ισχύει στα υπόλοιπα νησιά. Εμείς, όπως και να έχει συνεχίζουμε την προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Μια – μία οι μάχες κερδίζονται».