MY KTEO

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Παρέμβαση ΚΚΕ για τις απολύσεις στην ΤΕΡΝΑ: "Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων."



Παρέμβαση στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ που συνεδρίασε με κύριο θέμα την απόλυση 280 εργαζομένων από το εργοστάσιο της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΕ που βρίσκεται στο Μαντούδι. Ο
Βασίλης Παπασωτηριου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ στην τοποθέτηση του μεταξύ άλλων τόνισε πως:
«Το ΚΚΕ από θέση αρχής υπερασπίζεται το δικαίωμα των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων είτε ως προσωπικό απευθείας στην ΤΕΡΝΑ είτε μέσω εργολάβων. Το ερώτημα που τέθηκε στο Συμβούλιο σχετικά με την αιτία των απολύσεων λίγη σημασία έχει, αν η εταιρεία δηλαδή επικαλεστεί είτε τον κορονοϊό είτε άλλους λόγους, το αποτέλεσμα για τις εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής που μένουν στο δρόμο θα είναι το ίδιο. Τα μεροκάματα που "έδωσε" και τις επενδύσεις που έκανε η ΤΕΡΝΑ στην ευρύτερη περιοχή του Μαντουδίου όπως ισχυρίζονται κάποιοι, οι εργαζόμενοι δεν τα χρωστάνε σε κανέναν, είναι οι κόποι της δικής τους δουλειάς, αποτέλεσμα του ιδρώτα τους, που όπως και παλιότερα επί εποχής Σκαλιστήρη, έτσι και τώρα πάνω στην δική τους πλάτη και τον ιδρώτα χτίστηκαν τα κέρδη τους. Το ΚΚΕ με όλους τους τρόπους θα βρεθεί δίπλα στους εργαζόμενους της περιοχής και θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, για όλες τις θέσεις εργασίας.»
Τη θέση του κόμματος για να παρθούν πίσω οι απολύσεις, για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι έθεσε και ο Στάθης Λιαγκάκης, μέλος της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Έθεσε ότι πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση υπέρ των εργαζομένων χωρίς όρους κι προϋποθέσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Η ίδια πολιτική που κλείνει την ΛΑΡΚΟ είναι αυτή που οδηγεί και τις εκατοντάδες οικογένειες του Μαντουδίου στην ανεργία.