MY KTEO

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου: Ψωνίζουμε-στηρίζουμε την τοπική οικομομία

Τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του Covid-19 έχουν φέρει τους πάντες αντιμέτωπους με μία πρωτόγνωρη δύσκολη καθημερινότητα. Ο εμπορικός κόσμος ο οποίος ήταν ήδη τραυματισμένος από την πρόσφατη οικονομική κρίση έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Η τοπική οικονομία είναι η καρδιά μιας
περιοχής. Αν αυτή δεν ανθεί η περιοχή είναι καταδικασμένη σε μαρασμό. Στηρίζοντας τα καταστήματα της περιοχής σου στηρίζεις τον ίδιο σου τον εαυτό για πλήθος λόγων.
Πρώτα από όλα συντελείς καταλυτικά στη διατήρηση των ήδη υπαρχόντων θέσεων εργασίας αλλά και στη δημιουργία καινούργιων που θα δώσουν κίνητρο στους νέους μας να μείνουν στον τόπο τους ακόμη και να επιστρέψουν σε αυτόν.
Στηρίζοντας τη τοπική οικονομία τονώνεις την αγοραστική δύναμη η οποία ανακυκλώνεται μέσα στην ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα να στηρίζονται κατ' επέκταση και οι υπόλοιποι επαγγελματίες του τόπου μας.
Θυμήσου, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει όταν πραγματοποιείς τις αγορές σου από eshop μεγάλων αλυσίδων.
Οι επαγγελματίες της περιοχής ανοίγουν μετά από καιρό τις επιχειρήσεις τους και σε περιμένουν. Είναι οι ίδιοι επαγγελματίες που στηρίζουν χρόνια την περιοχή δίνοντας χορηγίες σε δράσεις σχολείων, συλλόγων και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων που ομορφαίνουν τη καθημερινότητα σου. Τώρα έχουν ανάγκη τη δική σου στήριξη για να μπορέσουν να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές και να συνεχίσουν να προσφέρουν όλα όσα προσέφεραν τόσα χρόνια από το δικό τους μετερίζι. Στήριξε τις επιχειρήσεις τους και ταυτόχρονα κάνε πιο εύκολη τη καθημερινότητα τους.
Όταν πηγαίνεις σε ένα κατάστημα να το κάνεις πάντα τηρώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τους κλειστούς χώρους. Φόρεσε τη μάσκα σου. Μη χρονοτριβείς περισσότερο από ότι χρειάζεται σε ένα κατάστημα. Σκέψου πως κάποιος άλλος περιμένει από έξω τη σειρά του για να μπει. Σεβάσου τους χώρους στάσης έξω από τα καταστήματα και χρησιμοποίησε τους με ορθό τρόπο (ολιγόλεπτη στάση) και όχι σαν χώρο στάθμευσης. Υπάρχουν άνθρωποι με κινητικά προβλήματα και υπερήλικες οι οποίοι δεν μπορούν να ψωνίσουν γιατί δεν είναι σε θέση να παρκάρουν μακριά και να φτάσουν στο κατάστημα - τόπο προορισμό τους.
Μονάχα ενωμένοι θα βγούμε από αυτή τη νέα κρίση που απειλεί εκτός από την υγεία και την ποιότητα ζωής όλων μας.