MY KTEO

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας




Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας. Άπαντες παρόντες, καμία απουσία δεν σημειώθηκε και νέα και παλιά μέλη του Δ.Σ. γνωρίστηκαν και ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Οργανισμού Σπύρο Γεροντίτη και τον
Διευθύνοντα σύμβουλο Μπάμπη Μανιάτη. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η ρύθμιση οφειλών, αφού υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από το 2019. Μετά το τέλος της συνεδρίασης η οποία διήρκησε περίπου 3 ώρες, ο Οργανισμός εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τις ρυθμίσεις οφειλών:

«Λαμβάνοντας υπόψη τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΚΥΕ αρμοδιότητας ΟΛΝΕ ΑΕ, οι οποίες σύμφωνα με τον Κώδικα Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να τακτοποιηθούν ώστε να διασφαλιστούν τα έσοδα του Οργανισμού, η τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οικονομικών εκκρεμοτήτων του έτους 2019 αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να εκδοθεί ή άδεια παραχώρησης έτους 2020.

Στο πλαίσιο όμως της αρχής της αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του COVID-19, ισχύει πλέον ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οικονομικών οφειλών χρήσης έτους 2019.

Οι υπόχρεοι μπορούν να καταβάλλουν το οφειλόμενο ποσό σε πέντε ισόποσες δόσεις, με πρώτη καταβολή τον Ιούνιο, δεύτερη τον Αύγουστο και συνολική εξόφληση έως και τον Νοέμβριο έτους 2020.

Το ίδιο μέτρο ρύθμισης καταβολής οικονομικού ανταλλάγματος ισχύει και για την παραχώρηση χρήσης χώρου έτους 2020.
Οι υπόχρεοι θα έχουν την επιλογή της ολικής εξόφλησης οφειλής, εντός μηνός Ιουνίου 2020 με έκπτωση 15%
Στην περίπτωση τυχόν ληξιπρόθεσμων οικονομικών εκκρεμοτήτων έτους 2018, οι υπόχρεοι θα έχουν το δικαίωμα τακτοποίησης αυτών έως 30/06/2020, σε διαφορετική περίπτωση το ληξιπρόθεσμο οφειλόμενο ποσό θα βεβαιωθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Σε εφαρμογή του άρθρου 68 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ. 84/Β/13.04.20) «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», οι παραχωρησιούχοι δικαιωμάτων χρήσης χώρων ζώνης λιμένα προς εγκατάσταση ή λειτουργία επιχείρησης που καταλαμβάνεται από τα ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας που έχουν ληφθεί για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους όπου σχετίζονται με τον COVID-19, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής οικονομικού ανταλλάγματος για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μαϊο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων.

Σε συνέχεια των ανωτέρω οι παραχωρησιούχοι που έχουν ήδη καταβάλει το οικονομικό αντάλλαγμα χρήσης έτους 2020 και έχουν παραλάβει την Άδεια Παραχώρησης, το απαλλασσόμενο ποσό θα συμψηφιστεί.
Σε περίπτωση παράβασης των συμφωνηθέντων όρων και περιορισμών που έχουν τεθεί στην Άδεια Παραχώρησης, συνεπάγεται η αυτοδίκαιη έκπτωση του παραχωρησιούχου αζημίως για τον Οργανισμό και θα εγείρεται άμεσα η προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία ανάκλησης της άδειας παραχώρησης.
Στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί αυθαίρετη χρήση χώρου Χερσαίας Ζώνης, ο Οργανισμός θα εκδώσει σχετική διαπιστωτική πράξη, η οποία θα κοινοποιηθεί στην οικεία Λιμενική Αρχή και στην Κτηματική Υπηρεσία για την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 27 του ν.2971/2001 (Έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής και Πρωτοκόλλου Αποζημίωσης Αυθαίρετης Χρήσης).»