MY KTEO

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας για την επαναλειτουργία των Σχολείων


Συνεδρίασε το τμήμα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας με την συμμετοχή συνδικαλιστικών στελεχών της Εκπαίδευσης,  πρώην και νυν βουλευτών, μέσω τηλεδιάσκεψης εν όψει της επανόδου  της Γ΄ λυκείου στις τάξεις,  αλλά και της επικείμενης κατάθεσης Ν/Σ για τη παιδεία. Κατά την συζήτηση
αναδείχθηκαν τα ζητήματα που προκύπτουν.
Επιβεβαιώθηκε  η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην λειτουργήσουν τα σχολεία για το λίγο διάστημα που απομένει σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, με τους κινδύνους που και η επιστημονική επιτροπή  έχει  προβάλλει, πλην της  Γ’ Λυκείου.   Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν συνυπολογίζει τους  κινδύνους από την λειτουργία των σχολείων, να ασθενήσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, λειτουργώντας ως πειραματόζωα! Περνούν από το παράθυρο την πολιτική της «ανοσίας της αγέλης».
Διαφωνεί με την λειτουργία από την επόμενη εβδομάδα των υπολοίπων τάξεων του λυκείου και των τάξεων του γυμνασίου σε μια αμφισβητούμενη εκπαίδευση των λίγων ημερών (10 μέρες), χωρίς παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό κέρδος!
Αμφισβητεί ότι, τα σχολεία της Εύβοιας, έχουν τις υποδομές για να λειτουργήσουν  με ασφάλεια. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι καθαρίστριες που χρειάζονται για να λειτουργήσουν τα Γυμνάσια-Λύκεια της χώρας, διατίθενται από τα δημοτικά, τα οποία είναι στη σκέψη τους να τα λειτουργήσουν από 1 Ιουνίου.
Το Ν/Σ για την παιδεία,  που εν μέσω πανδημίας φέρνει το Υπουργείο Παιδείας χωρίς διαβούλευση, έχει διατάξεις που πάνε αρκετά πίσω την εκπαίδευση προωθώντας την νεοφιλελεύθερη ατζέντα της ΝΔ και επαναφέρει διατάξεις της υπουργίας του κ. Αρβανιτόπουλου του ’12- ‘13, υποβαθμίζοντας τις δομές της εκπαίδευσης.
Όλα αυτά γίνονται, με εκφρασμένες τις σοβαρές αντιρρήσεις και διαφωνία από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες,  που ζητούν την απόσυρση του Ν/Σ και διάλογο με το υπουργείο.
Τέλος συζητήθηκε η  προσπάθεια της κυβέρνησης, με την μεταμεσονύχτια τροπολογία  που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα, για     απευθείας αναμετάδοση των μαθημάτων από την αίθουσα διδασκαλίας   δημιουργώντας κατάσταση Big Brother στα σχολεία ! Αυτό είναι ζήτημα δημοκρατίας και αντιπαιδαγωγικής λειτουργίας!
Το επόμενο διάστημα οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προοδευτικών δυνάμεων του νομού πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και δράση,  για να μην περάσουν στο λαό τα σχέδια απορρύθμισης της εκπαίδευσης αλλά κύρια οι «αστοχίες» της κυβέρνησης στη αντιμετώπιση της πανδημίας με πειραματόζωα τους μαθητές!                                                        
Τέλος επισημάνθηκαν οι δυσκολίες που θα προκύψουν από τις δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομία της χώρας με την ύφεση στο 10% και την ανεργία στο20%! Κίνδυνοι που στο νομό μας επιβεβαιώνονται στο Μαντούδι με την ΤΕΡΝΑ όσο και με τα προβλήματα στη ΛΑΡΚΟ.