Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Φακές βελουτέ (με τραγανό μπέικον ή προσούτο)

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020

Η συνταγή της ημέρας: Φακές βελουτέ (με τραγανό μπέικον ή προσούτο)

Υλικά Συνταγής:
φακές σούπα που περίσσεψαν
φέτες προσούτο ή φέτες μπέικον


Εκτέλεση
Για να κάνουμε τις φακές βελουτέ, βάζουμε τη μαγειρεμένη σούπα φακής που μας περίσσεψε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε.

Η πυκνότητα της βελουτέ εξαρτάται από τα υγρά που προσθέτουμε ή αφαιρούμε. Για πιο βελούδινη, λεία υφή, περνάμε τη βελουτέ απο ψιλή σίτα.

Σερβίρουμε τη βελουτέ φακής σε ζεστά μπολ, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο τραγανό μπέικον ή προσούτο.

Για το τραγανό προσούτο
Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί τις φέτες προσούτο, βάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C στον αέρα, για περίπου 10 λεπτά ώσπου να ροδίσουν. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν και να κρυώσουν. Το σπάμε σε μικρά κομματάκια.


argiro.gr