MY KTEO

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Εκφράζουν τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους


Το Δ. Σ. και τα μέλη του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στις τρεις (3) συναδέλφισσες, που την Τετάρτη 6/5/2020 κατά την εκτέλεση εργασιών κοπής χόρτων στην Ιστιαία ένιωσαν έντονη
αδιαθεσία και διακομίσθηκαν στο Κ. Υ. Ιστιαίας.
            Δυστυχώς η μία συνάδελφος συνεχίζει να έχει ακόμη έντονα συμπτώματα και διακομίζεται σήμερα στο Νοσοκομείο, όπως μας ενημέρωσε η ίδια.
            Τους ευχόμαστε περαστικά και σύντομα να επιστρέψουν υγιείς.
            Το περιστατικό αυτό όμως, αναδεικνύει περίτρανα την ανάγκη τήρησης και εφαρμογής των όρων και των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στην εργασία, όπως ακριβώς προβλέπονται.
            Έχει ιδιαίτερη αξία για μας η διασφάλιση της υγείας των εργαζόμενων και να επιστρέφουν στις οικογένειές τους ασφαλείς και υγιείς.
            Επισημαίνουμε το γεγονός ότι από την ανύπαρκτη τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας και την εντατικοποίηση της εργασίας, ο κλάδος των εργαζόμενων στους Δήμους θρηνεί το χαμό περισσότερων από 50 συναδέλφων τα τελευταία 4 χρόνια και αρκετών δεκάδων βαριά τραυματισμένων και σακατεμένων.
            Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή, άμεσα να λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, για το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου.
           
   Λ. Αιδηψού 8/5/2020.
            ΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ