MY KTEO

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Για πανηγύρι αναθέσεων κατηγόρησε την Ευβοιώτισσα Σοφία Νικολάου ο Παύλος Πολάκης (βίντεο)

Καταπέλτης ήταν την περασμένη Πέμπτη ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, στην τοποθέτησή του στη Βουλή σχετικά με τις αναθέσεις απολύμανσης  και προμήθειας καθαριστικών στις φυλακές της χώρας.
Αυτή τη φορά τα έβαλε με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, η οποία και έχει καταγωγή από την Εύβοια. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Βουλευτής έκανε λόγο για πανηγύρι αναθέσεων που έχουν στήσει κάποιοι, φωτογραφίζοντας την κ. Νικολάου, με εταιρίες σε εξωπραγματικές τιμές και για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στις δυο εταιρίες που με απευθείας ανάθεση ανέλαβαν η πρώτη τις απολυμάνσεις και η δεύτερη την προμήθεια των απαιτούμενων καθαριστικών για τις φυλακές της χώρας, στο πλαίσιο προστασίας από τον κορωνοϊό. Η εταιρία Μιχαηλίδου Αικατερίνης Μονοπρόσωπη ΙΚΕ ενώ μέχρι και τις αρχές του Μαρτίου του τρέχοντος έτους είχε ως αντικείμενο την οργάνωση συνεδρίων, έκανε επέκταση δραστηριοτήτων λίγες μόλις ημέρες πριν της ανατεθεί η απολύμανση των φυλακών. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Πολάκη, ύποπτη είναι η σχέση του πατέρα της ιδιοκτήτριας της εταιρίας Κυριαζή Μιχαηλίδη με τον Πρωθυπουργό και επιφανή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμα πιο ύποπτη όμως φαίνεται να είναι η ανάθεση της προμήθειας καθαριστικών στην εταιρία Ex Pappa Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, αφού η σύστασή της έχει γίνει από την Βασιλίκα Παππά στις 29 Μαρτίου, μια μόλις ημέρα πριν καταθέσει προσφορά και πέντε ημέρες πριν πάρει την συγκεκριμένη ανάθεση. «Είναι προκλητικό. Δεν αναφέρεται πουθενά η πρόσκληση που έγινε για να προχωρήσει αυτή η ανάθεση. Ποιανού μπροστινή είναι αυτή;» είπε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης ενώ τόνισε ότι η όλη μεθόδευση των απευθείας αναθέσεων θυμίζει εποχή Αβραμόπουλου με τα εμβόλια και τακτική ΚΕΕΛΠΝΟ.