MY KTEO

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις στην «ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΕ»

«Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις στην «ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΕ», να διασφαλιστούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (είτε ως υπάλληλοι της "ΤΕΡΝΑ", είτε ως εργολαβικοί) και η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη
της και να εξασφαλίσει στο ακέραιο όλες τις θέσεις εργασίας» απαιτεί με ανακοίνωσή της η ΤΕ Ευβοιας του ΚΚΕ.
Αναφέρει επίσης:
«Εν μια νυκτί ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της εταιρείας "ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΕ" η απόλυση 280 εργαζομένων. Μπροστά στην καπιταλιστική οικονομική κρίση που επιταχύνθηκε με την πανδημία, η μεγαλοεργοδοσία για να περισώσει τα κέρδη της, για να μη ζημιωθεί στο ελάχιστο, πετάει σαν στυμμένες λεμονόκουπες στο δρόμο της ανεργίας εκατοντάδες εργαζόμενους.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι εγκληματικές. Πάνω στη δική τους αντεργατική πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, πατάει η "ΤΕΡΝΑ" και οι άλλες επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τους εργάτες και τις εργάτριες, ξηλώνουν εργατικά δικαιώματα και τους καταδικάζουν στην ανεργία. Αυτή η πολιτική ευθύνεται για την επίθεση κατά των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και το άθλιο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο της επιχείρησης.
Ο νόμος τους είναι ένας: Στην ανάπτυξη τους, τα κέρδη στα αφεντικά, στην κρίση το λογαριασμό στους εργαζόμενους. Μονά ζυγά χαμένη η εργατική τάξη!
Πάει πολύ η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές τους στην Εύβοια, οι δημοτικές και η Περιφερειακή Αρχή, να εμφανίζονται ως συμπαραστάτες των εργαζομένων που απολύονται τη στιγμή που:
  • Παίζουν το δικό τους ρόλο στις μεθοδεύσεις των "οικειοθελών αποχωρήσεων" για να περάσουν οι εκβιασμοί και ο αντεργατικός σχεδιασμός της επιχείρησης που προκαλεί την οργή του λαού της περιοχής.
  • Το μέγεθος του εμπαιγμού φανερώθηκε, με την αποκάλυψη στη σύσκεψη της Παρασκευής 8 Μάη ότι ο υπουργός Εργασίας Βρούτσης γνώριζε για το σχεδιασμό της επιχείρησης να προχωρήσει σε απολύσεις.
  • Οι επικλήσεις της κυβέρνησης και των προκατόχων της στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας είναι κενό γράμμα, καθώς με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχει χτιστεί ένα ολόκληρο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας.
  • Η παραδοχή από τα πλέον επίσημα χείλη των υπουργών αλλά και του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ότι δε μπορούμε να αναγκάσουμε μια ιδιωτική επιχείρηση και η προσμονή στη δήθεν ευαισθησία της, είναι αποκαλυπτική και δίνει το "πράσινο φως" στην υλοποίηση των αντεργατικών σχεδιασμών.
  • Η λογική της αναμονής και του "να λογαριαστούμε μετά" που αποτελεί προτροπή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει χρόνο στην εργοδοσία και την κυβέρνηση να προχωρήσουν ανενόχλητοι τους σχεδιασμούς τους σε βάρος των εργαζομένων.
Κανένας εργαζόμενος στην ευρύτερη και πολύπαθη περιοχή του Μαντουδίου δε χρωστάει στην "ΤΕΡΝΑ". Αυτοί με την εκμετάλλευση του ιδρώτα των εργατών και του ορυκτού πλούτο της χώρας μας, δημιούργησαν και αυγάτισαν τα κέρδη τους. Οι εργαζόμενοι τα μεροκάματά τους τα έβγαλαν με τη δουλειά τους και μάλιστα με το παραπάνω, δεν τους τα χάρισε κανείς! Από τον ιδρώτα και τον κόπο των εργαζομένων ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το 2019 υπερτριπλασίασε τα κέρδη του και τώρα τους πετάει στο δρόμο της ανεργίας συνεχίζοντας τις μπίζνες του.
Το ΚΚΕ στέκεται με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό των εργαζομένων, για να μη γίνει καμία απόλυση. Διαθέτει όλες τις δυνάμεις του για να δυναμώσει η συσπείρωση και ο αγώνας, η λαϊκή αλληλεγγύη και να δοθεί η μάχη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά των εργατών και εργατριών της "ΤΕΡΝΑ".
Κανένας μόνος του! Όλοι για έναν και ένας για όλους! Η δύναμή μας βρίσκεται στη συλλογική οργάνωση, στη διεκδίκηση, στον αγώνα