MY KTEO

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Κατά της μετατροπής του Δήμου Ερέτριας σε Αιολικό Πάρκο τάσσεται η παράταξη Ανεξάρτητη Ανανεωτική Πορεία

Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Εύβοια και στη Σκύρο είναι ο κοινός πόλος, που πρέπει να ενώσει την κοινωνία σύμφωνα με την δημοτική παράταξη του Δήμου Ερέτριας Ανεξάρτητη Ανανεωτική Πορεία,
η οποία και απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς το Δήμο Ερέτριας, περιμένοντας να αναλάβει ο Δήμαρχος πρωτοβουλίες και να συστρατευθούν.

Αναλυτικά η επιστολή:

Ερέτρια, 15/5/2020

Κ. Δήμαρχε,
Ένα σημαντικό θέμα ταλανιζει και επαπειλει την κοινωνία της Εύβοιας και του Δήμου μας, ειδικότερα, για το οποίο ο Δήμος Ερέτριας, ούτε έχει εκφραστεί μέσω του Δημάρχου, ούτε έχει προβεί σε ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων, Φορέων και της κοινωνίας των πολιτών, σε αντίθεση με τους άλλους Δήμους της Εύβοιας.
Ο Δήμος μας, στη Δ.Ε. ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ, το έτος 2018, έγινε τόπος εγκατάστασης ανεμογεννητριών, με άδειες των οποίων η έκδοση είχαν εκκινήσει τη δεκαετία του 2000, ευρισκόμενοι προ τετελεσμενων γεγονότων.
Σήμερα, γίνεται μια νέα αρχή για μαζική εγκατάσταση και στο Δήμο Ερέτριας.
Επισημαινουμε:
α) Την αδηριτη ανάγκη και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Φορείς και πολίτες του Δήμου μας.
β) Την ανάγκη να διαβουλευτεί και να συναποφασισει κοινή στάση ο Δήμαρχος Ερέτριας με τους άλλους Δημάρχους, ώστε να δράσουμε συντονισμένα, με παράλληλες παραστάσεις στη ΡΑΕ και στο αρμόδιο Υπουργείο.
Τέλος,
Ως Παράταξη "Ανεξάρτητη Ανανεωτική Πορεία", εκφράζουμε δημόσια τη θέση μας για τη συστράτευση μας στους κοινούς αγώνες κατά της μετατροπής του Δήμου μας σε Αιολικό Πάρκο, το οποίο θα αποτελέσει την ταφόπλακα σε όλες της μορφές Τουρισμού, με βαρύτατες συνέπειες, αφού ο Τουρισμός είναι και το μοναδικό μέλλον του Δήμου μας, καθώς και στο δικαίωμα των πολιτών να εκφραστούν και να εισακουστούν.

Για την παράταξη
Ανεξάρτητη Ανανεωτική Πορεία
Η Επικεφαλής
Αμφιτρίτη Αλημπατέ