MY KTEO

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Χαλκίδα: Τρομάζουν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφέ και μπαρ με αυτά που έρχονται

Ακόμη έναν μήνα υπομονή θα πρέπει να κάνουν όσοι επιθυμούν να γευματίσουν σε κάποιο εστιατόριο ή να απολαύσουν τον καφέ τους στο αγαπημένο τους στέκι. Και αυτά υπό προϋποθέσεις, καθώς τα μέτρα που έχει ανακοινώσει, μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση είναι αρκετά περιοριστικά
προκειμένου να μην πάει χαμένος όλος ο αγώνας που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα όλοι μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
Μια εμπειρία σίγουρα κατά πολύ διαφορετική από την προ-κορονοϊού εποχή, η οποία θα σηματοδοτήσει και την νέα πραγματικότητα στην οποία καλούμαστε όλοι να προσαρμοστούμε μετά το lockdown.
Τα καταστήματα εστίασης, λοιπόν, αναμένεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, κι αυτό μόνο για όσες επιχειρήσεις διαθέτουν τραπεζάκια έξω. Σε δεύτερο στάδιο εξετάζεται η λειτουργία όσων δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους από τον Ιούλιο.
Οι βασικές προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν τα εστιατόρια και οι καφετέριες είναι η εφαρμογή της ελάχιστης απόστασης των δύο μέτρων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και η υποχρεωτική χρήση μάσκας και γαντιών από όλο το προσωπικό, καθώς και η χρήση αντισηπτικού. Επίσης, θα εφαρμοστεί μέγιστος αριθμός πελατών ανά τετραγωνικό με έναν πελάτη ανά 3 τ.μ., ενώ οι παρέες σε κάθε τραπέζι δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τον αριθμό των 4 ατόμων.Προβληματισμένοι εμφανίζονται, ωστόσο, οι περισσότεροι επιχειρηματίες του χώρου, οι οποίοι ήδη σημειώνουν μεγάλη πτώση στους τζίρους τους, κρατώντας στάση αναμονής για το τι μέλλει γενέσθαι, σύμφωνα πάντα και με τις επιπλέον ανακοινώσεις και τις διευκρινίσεις της κυβέρνησης που αναμένονται μέχρι την 1η Ιουνίου