MY KTEO

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Κοντζιάς: Μόνο μία υπάλληλος εμφάνισε ζαλάδες -Έχω παράσχει ΜΑΠ σε όλους

Στο νοσοκομείο κατέληξαν τέσσερις συμβασιούχοι του δήμου Ιστιαίας -Αιδηψού που, όπως καταγγέλλει, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», στάλθηκαν να καθαρίσουν παρτέρια
που είχαν ψεκαστεί με επικίνδυνο ζιζανιοκτόνο, χωρίς να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης και προστασίας. Μάλιστα, ο Σύλλογος ζητά από την Επιθεώρηση Εργασίας της Χαλκίδας να επιβάλουν κυρώσεις στους υπεύθυνους του δήμου, τονίζοντας ότι «η ζωή των εργαζομένων είναι σημαντική για να την βάζουν κάποιοι στην ίδια ζυγαριά με… αγριόχορτα».
Το eviatop επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ιστιαίας -Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά ο οποίος υποστήριξε ότι «πράγματι τρεις γυναίκες υπάλληλοι (μία μόνιμη και δύο συμβασιούχους), χθες πήγαν να κόψουν χόρτα στην Ιστιαία δίπλα σε ένα περιφραγμένο χωράφι, και μία από αυτές εμφάνισε ζαλάδες και τάση για έμετο. Αμέσως την μεταφέραμε στο Κέντρο Υγείας, και μετά από βραχεία νοσηλεία επέστρεψε σπίτι της». Την επόμενη  ημέρα ένιωσε ξανά ζαλάδες και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου της έγιναν όλες μέχρι και αξονική τομογραφία και μετά από λίγες ώρες, καθώς βρέθηκε ότι είναι δεν είχε κάτι, οι γιατροί της έδωσαν εξιτήριο.Για το αν οι εργαζόμενες είχαν πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας, ο κ. Κοντζιάς υποστηρίζει ότι  έχει παράσχει και με το παραπάνω όλα τα ΜΑΠ (μάσκες, γάντια κλπ) στους εργαζόμενους και δεν νομίζω ότι δεν τα φόραγαν, αν και δεν ήμουν εκείνη την ώρα μπροστά.

Τέλος, ο κ. Κοντζιάς διαψεύδει ότι ο δήμος είχε προχωρήσει σε ψεκασμούς στο συγκεκριμένο σημείο, υποστηρίζοντας ότι «περίοικος του αποκάλυψε ότι πριν από έξι ημέρες αλλοδαπός είχε ψεκάσει το συγκεκριμένο οικόπεδο κατόπιν εντολής του ιδιοκτήτη του που διαμένει στην Αθήνα».