MY KTEO

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Συγκρατημένη αισιοδοξία στον εμπορικό κόσμο της Χαλκίδας έφερε η πρώτη μέρα λειτουργίας των καταστημάτων -Τι είπαν καταστηματάρχες



Σαν να μη πέρασε μια μέρα, σύμφωνα με την πλειοψηφία των εμπόρων της Χαλκίδας, ήταν η κίνηση στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου της πόλης, τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα καθολικού ανοίγματος των καταστημάτων.
Κι η αλήθεια είναι ότι οι χαλκιδέοι φαίνεται ότι αδημονούσαν να ανοίξουν τα μαγαζιά, για αυτό και ξεχύθηκαν κατά εκατοντάδες στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, όπως και οι φωτογραφίες μαρτυρούν.

Επιστροφή στην κανονικότητα
Γεγονός που έφερε ευφορία και συγκρατημένη αισιοδοξία στους καταστηματάρχες και τους γέμισε ελπίδες για το μέλλον των επιχειρήσεών τους. «Μετά από δυο μήνες με κλειστά τα μαγαζιά υπήρχε προβληματισμός και αγωνία για το μέλλον. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε πώς και πώς να έρθει η στιγμή που θα ανοίγαμε. Και δόξα τω θεώ η κίνηση είναι αυξημένη και ο κόσμος μπαίνει στο μαγαζί. Έπαιξε ρόλο βέβαια κι ο δίμηνος εγκλεισμός στα σπίτια του, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η γυναίκα ότι και να γίνει θέλει πάντα λίγο τζούρα από ομορφιά» δήλωσε στο eviatop η Ελίνα Χαλιούλια, ιδιοκτήτρια του καταστήματος γυναικείων ενδυμάτων. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα όσα είπε ο Ιορδάνης Μακρόπουλος, ιδιοκτήτης καταστήματος με ανδρικά ρούχα, που βλέπει επιστροφή στην κανονικότητα. «Ο κόσμος με τη βοήθεια και του καιρού, κυκλοφορεί έξω κι αυτό δεν είναι απλά ένα δείγμα ότι επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα, αλλά είναι και ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Βέβαια η κίνηση εντός των καταστημάτων δεν είναι η ίδια, αλλά ελπίζουμε για το άμεσο μέλλον» τόνισε.

Με φόντο τα αντισηπτικά, τις μάσκες και τα γάντια
Να σημειωθεί ότι όλοι σε όλα τα καταστήματα τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας, αφού σε πρώτο πλάνο ήταν τα αντισηπτικά, οι μάσκες και τα γάντια. Ενώ και οι ίδιοι οι έμποροι και οι υπάλληλοί τους έμειναν πιστοί στις οδηγίες. Όπως ακριβώς έκαναν και οι κυρίες Αντωνοπούλου και Γεωργίου, υπάλληλοι σε κατάστημα καλλυντικών. Φορώντας μάσκα υποδέχτηκαν την πρώτη ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων τους πελάτες και δήλωσαν αισιόδοξες για το μέλλον. «Ο κόσμος σήμερα βγήκε έξω. Με δειλά βήματα μπαίνει μέσα και κάνει τα ψώνια του. Γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε και να ευελπιστούμε για το μέλλον» υπογράμμισε η Λορέττα Αντωνοπούλου. Από την άλλη, η Νόρα Γερδούκη, υπεύθυνη του καταστήματος με νεανικά ρούχα, δεν έκρυψε την αγωνία της. «Πρώτη μέρα σήμερα, έχει κόσμο, αλλά συγχρόνως υπάρχει και μια συστολή και πολλοί διστάζουν να μπουν μέσα. Η αλήθεια είναι ότι αγωνιούμε για το μέλλον, αλλά συγχρόνως ελπίζουμε ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στην προ καραντίνας κατάσταση» είπε η κ. Γερδούκη.
«Επέστρεψαν τα χαμόγελα»
Μια άλλη διάσταση επεσήμανε μιλώντας στο eviatop, η Ελεωνόρα Παπανικολάου, ιδιοκτήτρια αρωματοπωλείου: «Είναι ευχάριστο που είδαμε και πάλι κόσμο να ψωνίζει, έστω και διστακτικά. Το πιο σημαντικό όμως, που λειτουργεί και ευεργετικά στη ψυχολογία εμπόρων και πελατών είναι ότι ανακτήσαμε την προσωπική επαφή. Επέστρεψαν τα χαμόγελα και μπορούμε και ανταλλάσουμε ένα «Καλημέρα! Τι κάνεις;». Μας είχε λείψει» τόνισε με έμφαση η κ. Παπανικολάου. Έτσι λοιπόν, με μια γλυκιά γεύση έκλεισε η πρώτη μέρα λειτουργία των καταστημάτων και ευχή όλων είναι αυτή να είναι μόνο η αρχή των καλύτερων ημερών που θα έρθουν.