Υλικά συνταγής:
500
γραμ.
σπαγγέτι
500
γραμ. κιμάς
μοσχαρίσιος, μία φορά περασμένο
200 C
για 8’-10’ ,
να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε τηγάνι, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 5’ , σβήνουμε με το κρασί και
αφήνουμε 2’-3’
να πάρει βράση. Σε κατσαρόλα, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το
σκόρδο και την πιπεριά για 3’-4’ ,
να μαλακώσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε τον κιμά με όλους τους χυμούς του τηγανιού και τις ψημένες μελιτζάνες στη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για10’ .
Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα κιμά και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα κιμά.
argiro.gr
4 μικρές μελιτζάνες
τσακώνικες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
¾ φλ. κόκκινο ξηρό
κρασί
1 κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά
κομμένη σε καρεδάκια
6 ώριμες ντομάτες
κομμένες σε καρεδάκια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
½ ματσάκι
μαϊντανό
1 κεσεδάκι (200 γραμ. )
γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε λωρίδες από τις φλούδες
τους, να γίνουν ριγέ, και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε μ
πολ, τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη
με λαδόκολλα, στους Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε τον κιμά με όλους τους χυμούς του τηγανιού και τις ψημένες μελιτζάνες στη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για
Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα κιμά και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα κιμά.
argiro.gr