MY KTEO

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Ικανοποιημένος έμεινε ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Αναγνωστάκης

Ικανοποιημένος έμεινε ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Αναγνωστάκης  από την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειάς  αφού όπως δήλωσε έγιναν αποδεκτά, τυγχάνοντας της θετικής αντιμετώπισης, από την περιφερειακή αρχή σειρά προτάσεων της παράταξης του

Ο περιφερειάρχης και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής δεσμεύτηκε για υλοποίησή τους, ύστερα από συνεξέταση με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ανάμεσα σε αυτά σε ότι έχει να κάνει στο πλαίσιο δράσεων νέας Σχέσης πολίτη – περιφέρειας, προτάθηκαν:
Επέκταση της ψηφιοποίησης, στη σχέση πολίτη – Περιφερειών, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η υποχρέωση παρουσίας σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο.
Χρηματοδότηση και υλοποίηση έργων, για σύνδεση όλων των κτιρίων των Περιφερειών με οπτικές ίνες.
 Ενίσχυση της εξ’ αποστάσεως εργασίας (τηλεργασίας).
Αναστολή έως τις 31-12-2020 της καταβολής μισθωμάτων προς την Περιφέρεια, από επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, που μισθώνουν για επαγγελματική χρήση ακίνητα της και η επαγγελματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού. Ρύθμιση για την καταβολή των μισθωμάτων, σε περίοδο 24 μηνών, μετά την αναστολή καταβολής.
Αναστολή της καταβολής του ημερήσιου τέλους παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών από τον Μάρτιο του 2020 και μετά και για όσο διαρκεί η κρίση.
Πρόβλεψη ενός έκτακτου προγράμματος προμηθειών, με χρηματοδότηση από την Κεντρική Κυβέρνηση, για την προμήθεια των προβλεπόμενων Μέτρων Ατομικής Προστασίας, αναλωσίμων και λοιπών υλικών, για τη διευκόλυνση της λειτουργίας τους καθώς και για την παροχή υπηρεσιών απολύμανσης.