MY KTEO

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Προκλητική η αδιαφορία της Κυβέρνησης για τους δικηγόρους


Από τους βασικούς άξονες του νέου πακέτου μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, απουσιάζει για ακατανόητους λόγους η ένταξη των δικηγόρων στους δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το μήνα Μάιο, παρόλο που, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα, τα δικαστήρια της χώρας με
κυβερνητική απόφαση θα παραμείνουν επί της ουσίας κλειστά και παρά τις ρητές περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Συνέπεια της επί 2,5 και πλέον μήνες υποχρεωτικής "αναστολής" των δικηγορικών υπηρεσιών, είναι η αδυναμία χιλιάδων δικηγόρων, ιδίως των πιο αδύναμων οικονομικά, να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους!

Η συνεχιζόμενη προσβλητική και απαξιωτική για τους δικηγόρους αδιαφορία της Κυβέρνησης, γεννά πλέον εύλογα ερωτηματικά για τυχόν εξυπηρετούμενες σκοπιμότητες βίαιης εξόδου από το επάγγελμα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων ανεξάρτητων δικηγόρων, με επόμενο αναπόφευκτο βήμα την υπαλληλοποίηση του κλάδου προς όφελος των μεγάλων δικηγορικών σχημάτων.

Το Κίνημα Αλλαγής διαφωνεί ριζικά με τέτοιες λογικές και θα στηρίξει σθεναρά πολιτικές που θα διασφαλίζουν την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια και το θεσμικό κύρος των δικηγόρων ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης.