MY KTEO

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Θεόδωρος Γιαννούκος: «Τα περισσότερα περιστατικά που καταγγέλλονται στην υπηρεσία για δαγκώματα είναι επιθέσεις από δεσποζόμενους σκύλους»

Με αφορμή το δημοσίευμα του eviatop σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ο δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Χαλκιδέων Θοδωρής Κωστάκης, από σκύλο (δείτε εδώ), ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκίδας Θεόδωρος Γιαννούκος
ξεκαθάρισε τα παρακάτω: «Τα περισσότερα περιστατικά που καταγγέλλονται στην υπηρεσία μας για δαγκώματα είναι επιθέσεις από δεσποζόμενους σκύλους που οι ιδιοκτήτες των τους αφήνουν να κάνουν ελεύθερα τις βόλτες τους και αυτά επιτίθενται. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα πραγματικά αδέσποτα που βρίσκονται στην πόλη και τα οποία τα περισσότερα τα γνωρίζει η υπηρεσία μας είναι εξοικειωμένα και συνήθως δεν κάνουν επιθέσεις οπότε να σταματήσουμε να χρεώνουμε την κάθε επίθεση στα πραγματικά αδέσποτα. Αυτά σας τα λέω βάσει των καθημερινών καταγγελιών που γίνονται. Σε επίθεση από δεσποζόμενο αρμόδια υπηρεσία είναι η Ελληνική Αστυνομία και όχι ο Δήμος. Υπάρχει και συγκεκριμένη νομοθεσία όσο αφορά τα δεσποζόμενα με βαρύτατα πρόστιμα».