MY KTEO

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Δωρεάν και καθολική πρόσβαση στα μέσα προστασίας από τον κορωνοϊο ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Υγείας κατέθεσαν  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας δωρεάν και καθολική πρόσβαση των πολιτών στα μέσα προστασίας από τον κορονοϊό.


Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρουν πως η αμέλεια κρατικής παρέμβασης στη κατεύθυνση λήψης του μέτρου της διατίμησης, στην πραγματικότητα δεν συμβάλλει στην άμβλυνση των φαινομένων αισχροκέρδειας. Η νομοθετική πρακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση άφησε την ανεξέλεγκτα ανήθικη και αντικοινωνική συμπεριφορά, της αισχροκέρδειας να καλπάζει.

Η άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων των πολιτών θα συνοδευτεί από το υποχρεωτικό μέτρο της απαραίτητης χρήσης ατομικής μάσκας, ενώ η μη συμμόρφωση με αυτό, θα συνεπάγεται πρόστιμο ύψους 150 ευρώ. Η αναγκαιότητα της χρήσης της προστατευτικής μάσκας σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα υλικά προστασίας, όπως τα γάντια μιας χρήσης και το αντισηπτικό δημιουργεί μια νέα, ακόμη πιο ευάλωτη συνθήκη πιθανής γιγάντωσης των κρουσμάτων αισχροκέρδειας. Συνεπώς, η διατίμηση στις μάσκες, στα γάντια, τα αντισηπτικά και τα σχετικά προϊόντα που μπορούν να προσδιορίσουν οι ειδικοί, έστω και τώρα είναι πράξη επιβεβλημένη.

Ρωτούν, λοιπόν, τους Υπουργούς:

1. Τι πρωτοβουλίες θα αναλάβουν για την καθολική πρόσβαση των πολιτών σε όλα τα μέσα πρόληψης και προστασίας, σύμφωνα και με το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών;

2. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν, προκειμένου να ενισχυθεί πέρα από το αίσθημα ασφάλειας των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας και η πρακτική τους δυνατότητα προμήθειας με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό;