MY KTEO

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Τηλεδιάσκεψη της ΝΟΔΕ για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας


Έπειτα από προκαταρτικές συναντήσεις ενημέρωσης και με πρωτοβουλία του προέδρου της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ευβοίας, κ. Πέτρου Ποδάρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 22 Μαΐου, συνάντηση με τους βουλευτές ΝΔ της Εύβοιας, μέσω τηλεδιάσκεψης, με κεντρικό θέμα συζήτησης το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Στη συνάντηση μετείχαν οι βουλευτές Ευβοίας, κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης και κ. Σπύρος Πνευματικός όπως επίσης και ο Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας & υπεύθυνος τομέα υγείας της ΝΟΔΕ, κ. Δημήτριος Αναγνώστου. Ο βουλευτής Ευβοίας κ. Σίμος Κεδίκογλου ενημέρωσε για αδυναμία συμμετοχής, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Κατά τη συνάντηση αρχικά τέθηκαν και συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα τόσο της Δευτεροβάθμιας όσο και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλο το Νομό.
Στη συνέχεια έγινε συνολική εκτίμηση της ετοιμότητας λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου της Χαλκίδας και εκφράστηκε η ικανοποίηση για την επίσπευση των σχετικών εργασιών και διαδικασιών το τελευταίο διάστημα, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Η εντυπωσιακή πρόοδος που σημειώνεται τους τελευταίους μήνες, με την ολοκλήρωση των υποστηρικτικών υποδομών, την προκήρυξη νέων θέσεων μονίμων ιατρών, την πρόσληψη δεκάδων νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, τη στελέχωση της ΜΕΘ ήδη με διευθυντή, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά κυρίως η προσήλωση της διοίκησης, του ανθρώπινου δυναμικού του Νοσοκομείου και της πολιτικής ηγεσίας στον στόχο, καθιστούν, πλέον, δυνατή την έναρξη λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου, στους αμέσως επόμενους μήνες, ώστε οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής της κεντρικής Εύβοιας να απολαμβάνουν, πολύ σύντομα, αναβαθμισμένες υπηρεσίες νοσοκομειακής περίθαλψης, σε ένα υπερσύγχρονο Νοσοκομείο 310 κλινών.
Παράλληλα, συζητήθηκαν επιμέρους σημεία και προϋποθέσεις για την βέλτιστη αξιοποίηση της νέας δομής, προς όφελος των πολιτών, όπως η έγκριση νέου Οργανισμού Λειτουργίας και η συντομότερη, κατά το δυνατό, στελέχωσή της με το αναγκαίο, πρόσθετο, ιατρικό προσωπικό και συμφωνήθηκε να τεθούν όλα τεκμηριωμένα στην πολιτική ηγεσία, για άμεση δρομολόγηση.
Τέλος, συμφωνήθηκε, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ευβοίας να συντονίσει την προετοιμασία και πραγματοποίηση νέας, διευρυμένης συνάντησης, εντός δύο εβδομάδων, για την ενημέρωση επί δεσμευτικού, συνολικού και λεπτομερούς χρονοδιαγράμματος, με συμμετοχή των βουλευτών, εκπροσώπου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και του Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας.