MY KTEO

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Eπιστροφή των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες από Δευτέρα


Στην αποκάλυψη πως οι εκπαιδευτικοί, βάσει οδηγιών που θα δοθούν από το υπουργείο Παιδείας, θα επιστρέψουν από την ερχόμενη εβδομάδα (Δευτέρα 4 Μαΐου) στις σχολικές μονάδες, προέβη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να βρίσκονται στα σχολεία. όπως δήλωσε  στον ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με την ίδια, η πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων θα αφιερωθεί σε οδηγίες προς διευθυντές, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Ηδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες, προκειμένου ο καθορισμός των σχολείων να γίνεται στη διάρκεια της ημέρας, και όχι όπως μέχρι τώρα γίνονταν μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα εκδώσει απόφαση για τη απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων.

Οσον αφορά τη χρήση της μάσκας, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι στα σχολικά λεωφορεία (εν αντιθέσει με τα ΜΜΜ) η χρήση μάσκας από τους μαθητές είναι προαιρετική. Από την άλλη, οι μαθητές που θα μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα φορούν μάσκα.

Οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν από την επόμενη εβδομάδα να μεταβούν στις σχολικές μονάδες για την προετοιμασία της επαναλειτουργίας