MY KTEO

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή απάτη! Αν σας έρθει αυτό το email, ΜΗΝ το ανοίξετε

Την προσοχή των πολιτών ζητεί η ΕΛΑΣ, μετά τα μαζικά e-mails που αποστέλλονται τα τελευταία 24ωρα από χάκερ – απατεώνες οι οποίοι χρησιμοποιούν ψευδεπίγραφη επιστολή που φέρει την υπογραφή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Καραμαλάκη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, στις 30/04, που διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.
Από την έως τώρα ανάλυση φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την αποστολή του μηνύματος εξυπηρετητής (server) εταιρείας με έδρα χώρα της Ασίας.
Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής επιστολής είναι το παρακάτω:
«Φιλοφρονήσεις,
Ελπίζω να είστε ασφαλείας αυτή τη φορά γύρω από τον Covid-19. Έχετε προσκληθεί από την Ελληνική Αστυνομία. Διερευνούμε μία τραπεζική απάτη. Ελέγξτε τα συνημμένα έγγραφα τις πληροφορίες και επικοινωνήστε με τον δικηγόρο σας εάν είναι απαραίτητο. Ευχαριστώ, Μιχάλης Καραμαλάκης».


Newsbomb.gr.