MY KTEO

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Άκυρος ο διορισμός του Δημήτρη Μούντριχα, στο Δ.Σ. του ΟΛΝΕ, σύμφωνα με μέλη της Διοίκησης του ΕΚΕ - Τι απαντά στο eviatop ο Πρόεδρος του ΕΚΕ

Επιστολή προς τη Διοίκηση του ΟΛΝΕ, την οποία κοινοποίησαν και στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, απέστειλαν τα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας
Μαρία Καπετάνιου, Δήμος Κόρδης, Νικόλαος Πάλλης και Γεώργιος Σελεβάκος, με την οποία χαρακτηρίζουν άκυρο τον διορισμό του Προέδρου του ΕΚΕ Δημήτρη Μούντριχα, στην θέση εκπροσώπησης του Ε.Κ. Ευβοίας στον ΟΛΝΕ.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:
«Καταγγέλουμε  ως παράνομη και καταχρηστική την στάση του κ. Μούντριχα Δημήτρη ο οποίος εμφανίζεται στην θέση εκπροσώπησης του Ε.Κ. Ευβοίας στον ΟΛΝΕ με διορισμό ΦΕΚ.
Επισημαίνουμε πως δεν υπάρχει σχετική νόμιμη απόφαση του συμβουλίου του Ε.Κ. να τον καθιστά εκπρόσωπό μας.
Θεωρούμε άκυρο τον διορισμό του σε αυτή την θέση πράγμα που καθιστά τις οποιεσδήποτε αποφάσεις της διοίκησής σας με την συμμετοχή του άκυρες.
Παρακαλούμε άμεσα με έγγραφη ενημέρωση για τον νέο και νόμιμο εκπρόσωπο του Ε.Κ. για τον ορισμό στη θέση αυτήν.»

Η απάντηση του Δημήτρη Μούντριχα
Το eviatop επικοινώνησε με τον Δημήτρη Μούντριχα, ο οποίος τόνισε: «Δεν με απασχολεί τι ισχυρίζονται τα μέλη αυτά. Ας αποφασίσουν να δώσουν το παρών στους αγώνες και στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Κι ας εμφανιστούν στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου». Μάλιστα ο Πρόεδρος το πήγε κι ένα βήμα πιο πέρα και συμπλήρωσε: «Αν δεν αναγνωρίζουν τη θέση μου, τότε γιατί συμμετείχαν ήδη από το 2018, στη συνεδρίαση του Δ.Σ, όπου συζητήσαμε θέμα που αφορούσε στον ΟΛΝΕ και συγκεκριμένα στην παραχώρηση του λιμένος Χαλκίδας στον Όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Και κατά την οποία, για την ιστορία, εγώ μειοψήφησα; Τα προηγούμενα χρόνια αναγνώριζαν τον διορισμό μου και τώρα όχι;»